'Sporla Yaşa' Projesine Büyük Ödül - Son Dakika
Yerel

'Sporla Yaşa' Projesine Büyük Ödül

\'Sporla Yaşa\' Projesine Büyük Ödül

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Milli Olimpiyat Komitesinden 'sporla yaşa' projesi nedeniyle 'fair play' ödülü alacak.

15.10.2013 14:39

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Milli Olimpiyat Komitesinden 'sporla yaşa' projesi nedeniyle 'fair play' ödülü alacak.

Başsavcı Doğan Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada ödülün Ege'ye 30 yıl sonra geldiğini ifade ederek projelerinin Türkiye başta olmak üzere Avrupa'ya örnek olduğunu ifade etti. Başsavcı Kaya, "Yaptığımız projelerle Nazilli'deki suç profilini ortaya çıkarmayı da başarırken ilçedeki suç oranını da yüzde 80 azaltmış olduk. Dezavantajlı çocuklarımızın dünyalarını değiştirmenin yanı sıra tüm ülkede projemiz uygulandığı takdirde Türkiye'nin suç profilinin ortaya çıkmasını da sağlamış olacağız" dedi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nde yapılan basın toplantısında Denetimli Serbestlik Nazilli Şube Müdürü Fatih Serdar Şayan ile birlikte ödül hakkında bilgi veren Başsavcı Doğan Kaya, "Sadece yargılama yapan, ceza veren bir kurum değiliz. Denetimli serbestlik müdürlüğümüzle tüm Türkiye'ye örnek olmaya çalışıyoruz. Koruma Kurulumuz sayesinde de Nazilli'nin resmi ve özel tüm kurumları ile işbirliği yapan bir kurumuz. 81 ile ve Avrupa'ya örnek olan projelerimiz sayesinde Türkiye'ye mal olan projemizle ödül aldık. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play Sportif tanıtım dalında 'Sporla Yaşa' projemiz ile 2012 Fair Play büyük ödülü aldık" dedi.

SUÇ ORANI YÜZDE 80 DÜŞTÜ

22 Ekim 2013 tarihinde İstanbul'da yapılacak olan ödül töreninde bu ödülü alarak Nazilli'ye getireceğiz diyen Başsavcı Kaya; "Nazilli'ye kazandırdığımız bu ödülün benzeri en son 30 yıl önce gelmişti. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı olarak kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğin en özelini gösterdiğimiz örnek çalışmayla bunu başardık. Bütçemiz sıfırdı ama desteklerle ilk önce Nazilli halkı ve kurumlar buna inandı. Ardından TFF, sonrasında da tüm Türkiye sahip çıtı. Toplumuzda yer alan, ailelerimizin ve toplumumuzun dışladığı dezavantajlı çocuklarımızı sporla kazanmayı amaçladık. Ardından eğitimler, kültürel geziler ve Avrupa projeleri ile bu çocuklarımızın işlediği suç oranını yüzde 80 azaltmayı başardık. Her bir çocuğumuz aldıkları kıvılcımla toplumda farkındalıklarını gördüler. Aileler farkı gördü. Görmezden geldiğimiz çocuklarımızı biz gördük. Kalbimizi onlara açtık. Öncülük yaparak onlara sahip çıktık. Amacımız onları başarılı birer sporcu yapmak değil, davranışlarını değiştirmek ve topluma kazandırmaktı. 300'den fazla çocuğumuz bu proje ile örnek olmanın gururunu yaşadı. Bizler de bu gururu Avrupa Birliği ödülünün ardından ikinci ödül olan fair play ödülü ile de taçlandırdık. Aldığımız bu ödüller, bundan sonra daha çok çalışmamız gerektiğinin bir göstergesidir. Çok mutluyuz" diye konuştu.

12-18 yaş gurubundaki bu çocukların okullarından sonraki boş zamanlarını değerlendirmeleri ve kendileri üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilecek ortamlardan uzaklaşmalarını sağlamak amacıyla başlanan projede kurumlar arası işbirliği de örnek seviyede olduğunu söyleyen Başsavcı Kaya; "Bu çocuklarımızın kendilerine alternatif ortam bulabilmeleri amacıyla Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Başkanlığında yürütülen projede kurumlarımızın da iyi bir diyaloğu olmuştur. Özellikle çocuklar için Nazilli Kaymakamlığı büyük destek vermektedir. Kaymakamlığımız tarafından alınan eşofman ve ayakkabıların proje süresince çocuklarımızın kullanmaları sağlanmıştır. Bunun yanı sıra Nazilli Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Adnan Menderes Üniversitesi ve İŞKUR ile birlikte çalışmalarımız da olmuştur. Nazilli'mizin isminin duyurulmasını sağlayan, çalışmalarımızda emeği geçen tüm ekibe, destek verenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

İYİ BİREY OLMALARI AMAÇLANIYOR

Projeye başlandığında çocukların büyük bir çoğunluğunun suça bulaşmış çocuklar olduğunu hatırlatan Kaya; "Projemize başlamanın ardından 1 yıl sonra emniyet kayıtlarından aldığımız istatistiki raporlara göre bu çocukların yüzde sekseni suç işlememeye başladı. Bu çocuklarımız kuralları öğrenmiş, birlikte yaşamayı öğrenmiş, okulunda, evinde, sokakta düzgün birey olmayı öğrenmiş olduğunu gösterdi. Biz bu projeyle bu çocuklarımızın iyi bir futbolcu, iyi bir basketbolcu, iyi bir güreşçi olmalarını amaçlamadık ama bu çocuklarımızın iyi bir birey olmalarını hedefledik. Tabii ki bunun yanında bunların içinde çok başarılı çocuklarımız da var ve bu çocuklarımıza teklifler de geliyor. Bu çocukların birçoğu projemizden önce topa elini dahi vurmayan çocuklardı. Onlara göre biz onlara dünyaları verdik. Küçük bir şey gibi de göründe aslında büyük bir iş yapıldı. Başarıya ulaştığımız bu projemiz bundan sonra da devam edecek" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sporla Yaşa' Projesine Büyük Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement