Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi'ne 15 yıllığına devredilen "Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi", SÜ Teknoloji Fakültesi Ek Hizmet Birimi olarak eğitim ve uygulama faaliyetlerine başladı.
SÜ ile Konya Ticaret Odası (KTO) Vakfı arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol kapsamında, 2'inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde bulunan "Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'ndeki", torna ve cnc tezgahlarının başına geçen öğrenciler, burada hem uygulama yapıyor hem de sanayinin ihtiyacı olan teknolojiyi üreterek bütçelerine katkı sağlıyor. Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri arasında en büyük üniversite tesisine sahip olan SÜ'nün bu uygulaması, üniversite-sanayi işbirliği alanında bugüne kadar atılan en somut adım olarak nitelendiriliyor.
"CNC'DEN OTOMOTİVE KADAR HER UYGULAMA MEVCUT"
Teknoloji Fakültesi'nde Bilgisayar, Makine ve Elektrik-Elektronik Mühendisliklerinde eğitim verdiklerini belirten SÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar, "2'inci Organize Sanayi Bölgesinde bulunan uygulama merkezimizde bilgisayar, teknik resim ve ölçme, elektrik, elektronik, metal işleme, cnc, mekanik atölye, otomotiv ve kaynak atölyeleri bulunmaktadır. Öğrencilerimize her atölyede uygulamalı eğitim veriyoruz. Bu, öğrencinin kendi bölümü dışında diğer bölümlerde alan dersleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Bu hali ile bu uygulamanın da ülkemizde bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Öğrenciler bölümde verilen uygulama dersleriyle beceri kazanıyor ve kendilerini teorinin dışında sahaya dönük olarak geliştirebiliyor. Lisans öğrencileri 1. sınıfta uygulamanın içine girerek oryantasyon süreçlerine de başlamış oluyorlar" dedi.
"ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDEKİ EN SOMUT ADIM"
Teknoloji fakültelerinin, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 16 üniversitede uygulama ağırlıklı mühendislik eğitimi vermek amacıyla açıldığını ifade eden Prof. Dr. Ünsaçar, "Teknoloji Fakülteleri ile artık üniversiteler de sanayiye iniyor. Üniversite olarak böyle bir uygulama merkezine sahip olmamız, bizim için son derece önemli. Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri arasında en büyük üniversite tesisine sahip olan Selçuk Üniversitesi'nin bu uygulaması, üniversite-sanayi işbirliği alanında bugüne kadar atılan en somut adımlardan biridir. Bu konuda bizlere destek verip, önümüzü açan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e ve emeği geçen diğer yöneticilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz" ifadelerini kullandı.
"BÖYLE BİR YERE SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ"
Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde ihtiyaçları olan her türlü makineyle ilgili bilgiyi uygulamalı olarak öğrenebildiklerini vurgulayan SÜ Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencisi Emre Can Kara da, "Böyle bir uygulama merkezine sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Burada diğer bölümlerle ilgili de uygulamalı eğitim fırsatına sahibiz. 10-12 kişilik atölyelerde hocalarımız bizlere uygulamalı mühendislik eğitimi veriyorlar. Böyle bir projeden yararlandığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.
"SANAYİCİLERE YAZILIM VE AKILLI TELEFON DESTEĞİ"
Tesisin Konya sanayicileri ile işbirliğini her geçen gün geliştirme noktasında önemli avantaj sağlayacağını kaydeden SÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Humar Kahramanlı ise, "Teknoloji Fakültesi'nin, Konya Organize Sanayi Bölgesindeki Ek Hizmet Birimi olarak sanayideki firmalara bilgisayar bakım servisi, güvenlik sistemleri hizmeti, ağ hizmetleri, akıllı telefon bakım hizmetleri, yazılım hizmetleri ve web tasarım hizmetleri vereceğiz. Firmalara bu hizmetleri sağlamak için hocalarımız ve öğrencilerimiz el birliğiyle çalışıyorlar. İlk olarak bilişim alanında hizmet vermeye başladık. Bunun nedeni ise firmalara bu hizmetleri sağlamak için çok gelişmiş bir altyapıya ihtiyacımız olmamasıdır. Firmalara verilen hizmetlerin karşılığını öğrenciler maddi olarak da alabilecekler" diye konuştu. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Sü Teknoloji Fakültesi Eğitim ve Uygulama Faaliyetine Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?