Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Suriye'deki Olaylar

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki yurt ve pansiyonlarda misafir edilen 555 Suriyeli, otobüslerle Kahramanmaraş'a gönderildi.

05.09.2012 13:40

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki yurt ve pansiyonlarda misafir edilen 555 Suriyeli, otobüslerle Kahramanmaraş'a gönderildi.

AA muhabirinin Malatya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, geçen ayın sonunda Malatya'ya gelen ve Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi pansiyonu ile Battalgazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda misafir edilen 555 Suriyeli, Malatya'dan Kahramanmaraş'a gönderildi.

Suriyeliler, Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan çadır kente yerleştirilecek.

Bu arada Battalgazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yatakhanesinde misafir edilen 7 Suriyeli de, ülkelerine geri dönmek istedikleri için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine uğurlandı.

Malatya'ya gelen 2 bin 886 Suriyeli şehirdeki yurt ve pansiyonlara yerleştirilmişti. Malatya'da kalan Suriyeli sığınmacıların, kafile kafile Kahramanmaraş'a gönderilmesi bekleniyor.

Muhabir: Yeter Erdine/ Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement