Tadımlık" Diye Diktiler Geçim Kaynakları Oldu - Son Dakika
Yerel

Tadımlık" Diye Diktiler Geçim Kaynakları Oldu

Mersin'in Erdemli ilçesinde, ilk etapta bölge halkının ihtiyacı için dikilen incir ağaçları, şimdilerde verdiği incirle bölge halkının geçim kaynağı olmaya başladı.

14.09.2015 13:43

Mersin'in Erdemli ilçesinde, ilk etapta bölge halkının ihtiyacı için dikilen incir ağaçları, şimdilerde verdiği incirle bölge halkının geçim kaynağı olmaya başladı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yılda 500 ton incir üretildiğini söyledi.

Vatandaşın kendi ihtiyacını karşılamak üzere tadımlık diktiği incirden ticari gelir elde etmeye başladığını ifade eden Öğer, bunun hem kendileri için hemde bölge halkı için sevindirici bir durum olduğunu kaydetti.

Öğer, Türkiye'de limonun yüzde 65'inin tek başına üretildiği Erdemli ilçesinde, çiftçilerin alternatif ürün arayışını sürdürdüğünü bunun neticesinde de ev ve bahçe kenarlarına incir ağaçları diktiklerini belirtti.

Dikilen bu incirlerden zamanla kazanç elde etmeye başlandığını anlatan Öğer, şöyle devam etti:

"Çiftçilerimiz narenciyeye alternatif ürün arayışını sürdürüyor. İncirde bunlardan birisi oluyor. Öyle ki, vatandaşlarımız, evlerinin önüne daha önce kendi ailesinin ihtiyacını gidermek için veya tadımlık olarak diktiği incirden şimdi iyi gelir elde etmeye başladı. İlçe genelinde yıllık üretim 500 tona ulaştı. Birçok bölgede incir sezonu biterken bizde ise yeni başlıyor. Yöreye has lezzeti ve aromasından dolayı üretimi az olan incir ihracata gitmediği için iç tüketime sunuluyor. Oda olarak bölgede isim yapmış Sinap İnciri'ni marka haline getirip ihracatını gerçekleştirmek üzere proje hazırlıyoruz."

Sinap Mahallesi Muhtarı Necdet Erdoğan ise mahallenin 750 rakımda bulunduğunu, eylül ve ekim aylarında hasadına başlanılan incirlerin, vatandaş için ek gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Sinap İnciri'nin bölgede en fazla tüketilen meyvelerin başında geldiğini aktaran Erdoğan, "Burada yetişen incirler, çok farklı bir tada sahip. Sinap Mahallesi'nde yılda 50 ton incir hasat ediliyor. Bu da mahalle halkı için büyük bir gelir kaynağı oluyor" dedi.

50 yaşındaki ev hanımı Kadriye Atlı da ev ve bahçelerinin kenarlarında yetişen incirleri toplayarak kilosunu 1 liradan sattıklarını böylelikle kendileri için ek gelir kaynağının oluştuğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tadımlık' Diye Diktiler Geçim Kaynakları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement