Tahlisiye Ekibine "Devlet" Teşekkürü - Son Dakika
Yerel

Tahlisiye Ekibine "Devlet" Teşekkürü

Tahlisiye Ekibine "Devlet" Teşekkürü

Soma Maden Ocağı’nda meydana gelen kaza sebebiyle Tunçbilek Garp Linyit İşletmelerinden (GLİ) kurtarma ekibi olarak Soma’ya giden tahlisiye işçileri için düzenlenen teşekkür belgesi takdim töreni, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

27.05.2014 12:53

Soma Maden Ocağı'nda meydana gelen kaza sebebiyle Tunçbilek Garp Linyit İşletmelerinden (GLİ) kurtarma ekibi olarak Soma'ya giden tahlisiye işçileri için düzenlenen teşekkür belgesi takdim töreni, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

GLİ Müessesesi Müdürlüğü Tahlisiye Eğitim Merkezi'nde düzenlenen teşekkür belgesi takdim töreninde, konuşan Vali Şerif Yılmaz, Soma'da vefat eden tüm madencilere Allah'tan rahmet dileyerek, "Madende çalışan tüm arkadaşlar dahil olmak üzere milletimizin başı sağ olsun" dedi.

"Çok büyük bir yarayı hep beraber yaşadık" diyen Vali Şerif Yılmaz, "Sizler için özellikle bugün buraya geldik, hem madende çalışan tüm arkadaşlarımızın şahsında, sizlerin şahsında arkadaşlarımızla başsağlığı dilemeyi, hem de o gün haber gelir gelmez burada tüm ekiple beraber yola çıkıp oraya varan ilk 3 ekibin içindeyiz. Oradaki yaptığınız çalışmadan dolayı hem Kütahya olarak hem de Devlet olarak size teşekküre geldik" diye konuştu.

Daha önce Tunçbilek'e gelerek buradaki şartları yerinde gördüğünü ifade eden Vali Şerif Yılmaz, "İlk geldiğinde buradaki madene geldiğimde simülasyona gittik, orada işin zorluğunu ve şartlarını insan biraz daha görüyor. Ayrıca aşağıya ocağa inince de ocaktaki çalışmada o kömür indirilirken yaşadığım psikolojiyi de bu işleri tahlil etme aşamasında da zaman zaman bu süreç içerisinde arkadaşlarıma ifade ettim. Tabi zor şartlar altında, çalışma şartları açısından herkes çoluk çocuğunun rızkını temini için bu işi yapıyor. Bizlerin burada belki üzerine düşen bu şartların düzeltilmesiyle, bu şartlar da varsa eksikliklerle, bilmediğimiz hususlar varsa bunların iletilmesiyle ilgili hususlarında bizlere bildirilmesi gerekmektedir. Kamu ve özel iş yerlerinde değişik şartlar altında bu konular var, biz bunu İl'de genel itibariyle sene de bir defa olmak üzere normal Bakanlıkların yaptığı denetimin dışında, Valilikte oluşturduğumuz bu da en son Gümüş'teki hadiseden sonra İl'de oluşturulmuş ve bugüne kadar aralıksız denetimleri de diğer değişik kurumlardaki arkadaşlarımızla beraber yaptırıyoruz. Bunun yaptırılması gerekir ama tabi alınması gereken tedbirlerle ilgili öncelikle teknik ve süreçlerle ilgili belki daha üstte yapılması gereken çalışmalar varsa, bu elim olaydan sonra da belki biraz daha fazla gündeme gelmek suretiyle çözüme kavuşturulur. Neticede önce insan diyor isek, insanın sağlığı ile ilgili insanın yaşamıyla ilgili gerekli her türlü tedbirin alınıp uygulanması gerekiyor. Yeni kurulan komisyonda inşallah vekillerimizde girer. Çünkü buradan sizlerin bildiklerinin birinci ağızdan aktarılması Meclis Komisyonunda belki daha etkin olabilir. Burada bu işi yaşayanlar biliyor. Yaşayan arkadaşlarımızın bire bir aktarması sağlıklı çözüme ulaşması adına belki en isabetli karar olur. Sizlerin burada aktarması ve gündeme getirilmesi gereken hususlar varsa gündeme gelmesine vesile olur. Ben tekrar yaptığınız bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Belki kurtardığınız bir can ömür boyu sizlere minnettar çünkü cenazeye gittiğimizde, sağ kurtulan Avcılar Köyünde genç bir arkadaşımızın anlattığında, yanınızda götürdüğünüz bir maskenin kendisini kurtardığını söyledi. Bu açıdan hepinizden Allah razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Tunçbilek Garp Linyit İşletmelerinden kurtarma ekibi olarak Soma'ya giden tahlisiye işçilerine, Vali Şerif Yılmaz ile Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve törene katılan diğer protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Törene Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, il ve ilçe daire müdürleri, STK temsilcileri ve Tunçbilek GLİ tahlisiye işçileri katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahlisiye Ekibine 'Devlet' Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement