Tanıtım Grubu İlk Toplantısını Gaib'de Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tanıtım Grubu İlk Toplantısını Gaib'de Yaptı

Tanıtım Grubu İlk Toplantısını Gaib\'de Yaptı

Makarna Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), ilk toplantısını GAİB Başkan Vekili Şahin Batallı başkanlığında yaptı.

11.06.2012 13:46

Makarna Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), ilk toplantısını GAİB Başkan Vekili Şahin Batallı başkanlığında yaptı.

TİM tarafından kurulan 3 tanıtım grubundan birisi olan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, ürünlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda çeşitli etkinliklerle tanıtımını gerçekleştirerek 2023 ihracat hedeflerine ulaşılmasında önemli rol oynayacak. Sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun ilk toplantısı, Gaziantep'te GAİB Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, grup üyeliklerine seçilen Şahin Batallı, Ahmet Tiryakioğlu, Selami Memiş, Celal Kadıoğlu, İbrahim Sarı, Abdurrahman Avcı, Aydın Soyyiğit, Mehmet Karakuş, Salih Özmen ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer katıldı. Yapılan ilk toplantıda tanıtım grubunun izleyeceği yol ve belirleyeceği stratejilerle ilgili görüş alışverişinde bulunulurken, başkanlık için yapılan seçim sonucunda Tanıtım Grubu Başkanlığı'na Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu seçildi. Seçim sonunda Başkan Vekilliğine Şahin Batallı, Muhasip üyeliğe Abdurrahman Avcı seçilerek, görevlerine başladılar.

Ahmet Tiryakioğlu yaptığı ilk açıklamada, ürünlerin dünya piyasalarındaki satış payının arttırılması yönünde önemli tanıtım faaliyetleri yapılacağına dikkat çekerek, "2023 ihracat hedeflerine ulaşabilmek, sektörümüzle ilgili ürünlerin dünya piyasalarında bilinen, talep gören ürünler haline getirilmesini sağlamak, ihracat yapılan ülke sayısını arttırmak amacıyla bir dizi faaliyetler gerçekleştireceğiz. Uluslararası fuarlara katılarak ürünlerimizin tanıtımını sağlayacağız. Siz dünya piyasalarında bildiğiniz ölçüde ticaret yapabilirsiniz" dedi.

Tiryakioğlu, şöyle devam etti.

"Yapılacak tanıtımlar aynı zamanda Türkiye'nin de tanıtımı olacaktır. Yaptığımız ilk toplantıda uygulamaya koyacağımız eylem planları hakkında arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunduk, katılacağımız fuarları belirledik. Bundan sonra elimizden gelenleri fazlasıyla yaparak, dünya piyasalarındaki ticaret hacmimizi arttıracağız."

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçı Birliği Başkanı ve aynı zamanda Sektör Grup Başkanı Şahin Batallı, "Markalaşarak dünya piyasalarındaki rakiplerimizin önüne geçebiliriz. Yeni kurulan tanıtım grubu etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürecek, istenen sonuçlara kısa bir süre içerisinde ulaşılacaktır" diye konuştu.

Sektörde yürütülecek tanıtım faaliyetlerinin değerlendirildiği ve oldukça yararlı geçen toplantıda, yurt dışında yapılacak faaliyetlerin genel çerçevesi belirlenirken, grubun iştirak edeceği fuarlar ve yapılacak diğer faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tanıtım Grubu İlk Toplantısını Gaib'de Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement