"Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut Belgeseli"Nin Galası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

"Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut Belgeseli"Nin Galası Yapıldı

Adıyaman Turizm İl Müdürlüğü'nün, kentin daha etkin tanıtımı için hazırladığı ve 5 dile çevrilen, "Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut" belgeselinin galası yapıldı.

04.12.2012 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Turizm İl Müdürlüğü'nün, kentin daha etkin tanıtımı için hazırladığı ve 5 dile çevrilen, "Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut" belgeselinin galası yapıldı.

Adıyaman'ın kültür ve turizm potansiyelini Türkiye ve dünyada tanıtmak amacıyla İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın finansal desteğiyle hazırlanan, yönetmenliğini Gönül Er ve yapımcılığını Kadriye Özden'in yaptığı belgeselin galası Adıyaman Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Vali Mahmut Demirtaş, galada, kentin kültür ve turizm potansiyeli yönünden zengin olduğunu söyledi. Adıyaman'ın manileri, şiir ve türküleri, sergileri, dünya birincisi halk oyunları ekipleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir kent olduğunu vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Adıyaman tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir potansiyele sahip. İlimizde başta 'Dünyanın 8. Harikası' olarak bilinen Nemrut Dağı olmak üzere, Arsameia, eski Kahta Kalesi olarak bilinen Yeni Kale, Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi, Perre Antik Kenti, Besni Sesönk Tümülüsü gibi tarih öncesi devirlere ait buluntular yer almaktadır. Kommagene uygarlığına ait il geneline yayılmış 176 dolayında tarihi eser bulunmaktadır. Adıyaman'ın kültür varlıklarıyla adeta 'açık hava müzesi' konumuna sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Kommegene Krallığı'ndan günümüze kalan ihtişamlı eserlerden en önemlisi olan Nemrut Dağı, ilimiz ve ülkemiz turizmi açısından büyük önem taşımaktadır. Nemrut Dağı sadece ülkemizde değil, dünyada da eşsiz bir kültürel mirastır."

Demirtaş, dünyadaki turizm pastasından pay almanın, diğer kentlerle ve ülkelerle rekabet edebilmenin yolunun kültür ve turizm potansiyeline sahip değerlerin tanıtımından geçtiğini belirterek, "Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut Belgeseli"nin bu açıdan önemli olduğunu kaydetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ise hazırlanan belgeselle Adıyaman'ı en güzel şekilde tanıtacaklarını söyledi.

Adıyaman'a yakışır bir belgesel hazırladıklarını dile getiren Ekinci, "Bu kadar zenginliğe sahip olan ilimiz için acil bir filmin hazırlanması ve bunun çeşitli dillere çevrilmesi gerekiyordu. İşte bu belgesel bu eksikliği giderecek ve ilimizin kültür ve turizm potansiyelini uluslararası alanda tanıtmış olacaktır" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, gala sonunda yönetmen Gönül Er, yapımcı Kadriye Özden ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan'a teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan/ Hakan Furkan/ Sevil Çelik

Yayıncı: Murat Taydaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut Belgeseli'Nin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement