Tasarım ve Teknik Tekstil Seminerleri - Son Dakika
Yerel

Tasarım ve Teknik Tekstil Seminerleri

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Babaarslan, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının yüzde 10'unu tekstil ve konfeksiyon sektörünün oluşturduğunu ancak Ar-Ge harcamalarına yüzde 1,5 pay ayrıldığını söyledi.

29.04.2015 16:12

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Babaarslan, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının yüzde 10'unu tekstil ve konfeksiyon sektörünün oluşturduğunu ancak Ar-Ge harcamalarına yüzde 1,5 pay ayrıldığını söyledi.

Babaarslan, Adana Sanayi Odasının ev sahipliğinde, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Üniversitesi, Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve AITEX Ar-Ge Mükemmeliyet Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Tasarım ve Teknik Tekstil Seminerleri"nde, hiçbir sektörün pazar payı ve kar garantisi bulunmadığını belirtti.

Tüketici tercihlerine cevap verebilen şirketlerin ve Ar-Ge'ye yatırım yapan firmaların rekabet edebileceğine dikkati çeken Babaarslan, şunları kaydetti:

"Tekstil ve konfeksiyonda marka olabilen firmalar büyük avantaj sağlayacak. Eski iş tarzlarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Her kademede yenilikçi yaklaşımlar hedeflenmeli. Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının yüzde 10'unu tekstil ve konfeksiyon sektörü oluşturuyor ancak Ar-Ge harcamalarına yüzde 1,5 pay ayrılıyor. Bu oran çok yetersiz."

Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman da Türk tekstil ve konfeksiyon sektörünün, 2005'ten sonra yaşanan süreçte önemli gelişmeler göstermesine rağmen klasik üretim anlayışıyla rekabetçi olmayı sürdüremeyeceğini ifade etti.

Gayri safi milli hasılanın yüzde 10'unu, 30 milyar dolarla toplam ihracatın yüzde 20'sini gerçekleştiren tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türk ekonomisi için vazgeçilmez konumda bulunduğuna işaret eden Kocaman, "Tekstil, önümüzdeki dönemlerde de Türkiye için önemini korumaya devam edecek ancak sektör, artan rekabet ortamında kendini daha yüksek katma değerli ürün üretimine yönlendirmeli, bunun gerçekleşmesi için de Ar-Ge faaliyetlerine daha fazla kaynak ayrılmalı" ifadelerini kullandı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi Müdürü Şengül Teke de 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'nın 27-29 Mayıs'ta Bursa'da gerçekleştirileceğini anımsatarak, sektör temsilcilerini organizasyona katılmaya davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tasarım ve Teknik Tekstil Seminerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement