Telefon Dolandırıcısı "Sahte Savcı" Yakalandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Telefon Dolandırıcısı "Sahte Savcı" Yakalandı

24.03.2012 14:40

Türkiye'ye altın ticareti için gelen Kosovalı bir kuyumcuyu, telefonda kendilerini savcı olarak tanıtarak, dolandırdıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'ye altın ticareti için gelen Kosovalı bir kuyumcuyu, telefonda kendilerini savcı olarak tanıtarak, dolandırdıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da polise başvuran Kosova vatandaşı Ali B, altın ticareti için geldiği Türkiye'de, cep telefonundan arayarak kendisini savcı olarak tanıtan kişi tarafından, "terör örgütü bağlantılı kişilerin hesap bilgilerini ele geçirildiği" gerekçesiyle 6 bin 200 lira ve 12 bin avro parasının dolandırıldığını bildirdi.

Ali B'nin verdiği bilgiler üzerine, paranın havale edildiği İzmir'deki banka şubesinde inceleme yapan polis, sürdürdüğü takibin ardından olayın failleri oldukları iddiasıyla M.K. (36) ve M.D'yi (34) yakaladı.

Zanlıların üzerinde Ali B'den aldıkları belirlenen 26 bin 500 lira para ele geçirildi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Telefon Dolandırıcısı 'Sahte Savcı' Yakalandı - Son Dakika


Advertisement