Thk Düzce'de 161 Deri Topladı - Son Dakika
Yerel

Thk Düzce'de 161 Deri Topladı

Thk Düzce\'de 161 Deri Topladı

Türk Hava Kurumu Düzce Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı’nda deri topladı.

08.10.2014 09:57

Türk Hava Kurumu Düzce Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı'nda deri topladı. Toplanan deriler Türkiye genelinde ki havacılığa gönül veren tüm gençlerin eğitim masraflarına gidiyor.

Geçtiğimiz yıllarda deri toplayan kurum sayısının artmasına rağmen vatandaşların ağırlıklı olarak Türk Hava Kurumu'nu tercih etmesi ile deri sayısının çok olması gözlerden kaçmıyordu. Ancak THK'nın bu yıl ki deri toplamalarında gözle görülür düşüş yaşandı. Kaynaşlı, Gümüşova, Gölyaka, Çilimli, Cumayeri ve Düzce Merkez olmak üzere 6 ayrı bölgede kurban derileri toplayan THK vatandaşların derilerini THK'ya bağışlamasını ve geleceğin havacılarının yetiştirilmesi adına destek vermelerini istedi.

THK bu yıl Kurban Bayramı'nda, 50 sığır derisi, 100 koyun derisi ve 11 keçi derisi topladı. 6 araç ve 19 ekip ile merkez ve ilçelerde THK ekipleri 3 gün boyunca deri topladı. Derilerin bozulmaması için bayramın 3. günü akşamı toplanan deriler telim edildi. Makbuz karşılığı vatandaşlardan alınan derilerin en çok Bayramın 2. günü toplandığı, geçmiş yıllara oranla deri bağışında azalma yaşanmasının, Düzcelilerin maneviyatı ağır basarak özel yurtlara ve dini gruplara bağış yapmasından kaynaklandığı öğrenildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Thk Düzce'de 161 Deri Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement