Torbalı'da 'Huzur Toplantıları' - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da 'Huzur Toplantıları'

Torbalı\'da \'Huzur Toplantıları\'

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün talimatıyla ilçede 'Huzur Toplantıları' başlattı.

06.10.2012 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün talimatıyla ilçede 'Huzur Toplantıları' başlattı.

Toplantıların ilki Atatürk Mahallesi'nde gerçekleştirilirken, bundan sonraki buluşmaların her ay düzenli olarak bir mahallede yapılacağı bildirildi. Toplantıda halkın güvenlikle ilgili talip ve şikayetlerini dinleyen güvenlik güçleri, çözüm için harekete geçiyor. Toplantının gelecek ay Çaybaşı Mahallesi ve eski pazar yerinde yapılması planlanıyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ilk toplantıya konuşan Torbalı'dan Sorumlu İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Uryan, İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz, Müdür Yardımcısı Uğur İhsan Azap, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Karaman, Mehmet Türkoğlu, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Sefer İpekli, Atatürk Mahalle Muhtarı Mustafa İpekli, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Aydın Ayaydın, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri, Polis Merkez Amiri, Asayiş Büro Amiri ve Trafik Büro Amiri, konu ile ilgili emniyet personeli, sivil toplum kuruluşlarından bazıları katıldı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz, "Amacımız, halkın güvenlik ile ilgili talepleri ve şikayetlerini dinlemek" dedi. Toplantıda, vatandaşların kendi güvenliklerini de sağlamadaki alacakları tedbirleri de anlatıldı.

Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu huzur toplantısında; mahallede güvenlik ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve sorunlar masaya yatırıldı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Uryan, toplantıda yaptığı konuşmada, mahalledeki güvenli ortamın sağlanmasında ve suçların önlenmesinde polis-vatandaş işbirliğinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Huzur toplantısı vesilesiyle sizlerle güvenliği pekiştirmeyi amaçlıyoruz. 155 Polis İhbar Hattı'na yapılan her başvuru ve ihbar hassasiyetle takip edilmektedir. Bu sebeple şüpheli gördüğünüz her durumu, 'Polis 155 Hattı'nı aramaktan çekinmeyiniz" diye konuştu.

İlçede nüfus artışının da etkisiyle, suç olaylarında artış olduğunu ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz, buna rağmen olayları aydınlatma konusunda ciddi bir sayıya ulaştıklarını belirtti.

Polisin gece gündüz huzur ve sükunet sağlamak için çalıştığını anlatan Gediz, şöyle konuştu: "Emniyet teşkilatı olarak son zamanlarda halkla el ele bir güvenlik sistemi oluşturmayı arzu ediyoruz. Eğitim öğretim dönemi başladı. İlçemiz biraz daha hareketli bir ortam yaşayacak. Son zamanlarda trafiğimiz yoğunlaştı. Her okulumuzu mercek altına alıyoruz ve okullarımız da ekiplerimiz, personelimiz var. Okulların giriş, çıkış ve güzergahında tedbirlerimizi aldık." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da 'Huzur Toplantıları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement