Turhan, Kurum Çalışmalarını Aktardı - Son Dakika
Yerel

Turhan, Kurum Çalışmalarını Aktardı

Turhan, Kurum Çalışmalarını Aktardı

20 aylık görev yaptığı Şanlıurfa'dan ayrılan Kamu Hastaneler Birliği Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

28.05.2014 14:38

Turhan, Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliğinde düzenlediği basın toplantısında hem yaptıkları çalışmalar hem de görev değişikliğiyle ilgili konuşan Sulhan "Ben öncelikle bütün basın mensubu arkadaşlara, şahsınıza ve temsil ettiğiniz kurumlara Dr. Turhan Sulhan olarak, Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak teşekkür etmek istiyorum. Çünkü diyaloglarımız sonuç olarak hizmete yönelik ve hizmete yansıması olan çalışmaları beraberinde getirdi. Bugün kısmet olursa Şanlıurfa'daki görevimizi tamamlayıp ayrılıyoruz. Tabi burada 20 aylık bir süreç geçti. Görevde bir takım değişikliklerin olması, bayrağın devredilmesidir. Bizler insan olarak bu dünyadan geçiciyiz. Kaldı ki, görevler geçici olmasın. Önemli olan kaldığımız süre içerisinde görevimizin hakkını ne kadar verebildiğimizdir. Bu konuda bunun muhasebesini bizler kendi vicdanımızda yapıyoruz" diye konuştu.

'KURUMU İYİ BİR YERE GETİRDİK'

Urfa'nın çok güzel bir kültürel yapısının olduğunu ve Urfa'da severek çalıştığını ifade eden Sulhan, Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği olarak iyi bir yere geldiklerini söyledi. Sulhan,"Verilere baktığımızda bunu gösteriyor. En son ilimizde yapılan karne değerlendirmesinde 16 tane sağlık kurumumuz var. Bunların dört tanesi A grubu, 12 tanesi B grubu. Gerçekten Şanlıurfa'da B grubunun altında hizmet veren hastanemiz yok. Bizim basınla bir buçuk yıllık bir değerlendirme toplantımız vardı. Ancak benim ailevi ve sosyal sebeplerden dolayı ilden ayrılmam gerekiyor. Şunu da belirteyim, 'görevden alındı, merkeze gidiyor' böyle bir şey yok. Ben 2008 yılından beri Sağlık Bakanlığı'nda bürokrat olarak görev yapıyorum. Kadrom bakanlıkta zaten, Ankara'da. Gideceğim yer Ankara'dır. Nereye görev verilirse oraya yine gideriz. Bu noktada bir yanlış anlaşılmaya meydan verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Şu anda ben genel sekreterliği devretmiyorum sadece genel sekreterlikten ayrılıyorum. Cihan Bey vekaleten devam edecek" dedi.

FAALİYETLER

Kurum olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Sulhan, "Göreve başladığımızda Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nin 37 yatak kapasitesi vardı. Biz hastane içerisindeki bazı tadilatlarla yatak sayısını 65'e çıkardık. Suruç Devlet Hastanesi'nin acil bölümü çok hoş olmayan bizim de istemediğimiz bir yapıdaydı. Orada bir revizyon yaptık. Bizim Siverek, Birecik ve Viranşehir gibi il düzeyinde büyük ilçemiz var. Biz buralardaki hizmeti il düzeyine yaklaştırmak için gerekli bütün adımları attık. Bitirdiğimiz çalışmalar var, devam eden çalışmalar var. Örneğin bu üç ilçemizde MR hizmeti verilmeye başlandı. İlçelerden merkeze sevk sayılarında ciddi azalmalar oldu. Eskiden basit bir kan tetkiki için hastalarımızı Gaziantep'e göndermek durumunda kalıyorduk. Allah'a şükür artık bunları burada yapabiliyoruz" diye kaydetti. Sulhan ayrıca Şanlıurfa'da bir yanık merkezinin kurulacağını ve Türkiye'de sadece sekiz yerde bulunan robatik yürüme cihazının da Urfa'ya getirileceğini müjdesini verdi.

BANA TALİMATLA KİMSE HİÇ BİR ŞEY YAPTIRAMAZ

Görev yaptığı süre boyuncu herhangi bir baskıyla karşılaşmadığını belirten Sulhan, "Nahoş bir şey gelmedi, abuk sabuk bir şey gelmedi. Ben bugüne kadar talimatla hiçbir iş yapmadım. Yeryüzünde de bana talimatla iş yaptıracak bir güç yok. Yaptığımız her işin kapı gibi arkasındayız. Kimsenin bilgi belge aramasına gerek yok. Bizim bütün bilgi ve belgelerimiz açıktır. Kim ne bilgi istiyorsa gelsin veririz. İhaleyi söyleyeyim size. İhale kız almak gibidir. Hani bir kızı beş kişi ister de bir kişi alır. İhale de böyledir. Taliplileri çoktur. Biz kendimizden mal bağışlamıyoruz arkadaşlar. Sonuç olarak mevzuat bellidir, kanunlar bellidir. Kamu İhale Kurumu vardır, mahkemeler vardır" diye belirtti.

URFA'DAKİ YATAK SAYISI

Urfa'daki mevcut yatak sayısı ve Urfa'ya yapılması düşünülen bin 700 yataklı şehir hastanesiyle ilgili bir soruya Sulhan "2012'de yatak sayısı bin 854'tü. Ceylanpınar'da, doğum hastanesinde, çocuk hastanesinin içinde de 40 yatak yaptık. Bunlarla yatak sayısı 2 bin civarına çıktı. Eyyübiye'nin inşaatı devam ediyor. Muhtemelen önümüzdeki yılın Mayıs ayı gibi bir söz verilmişti. İnşallah Mayıs Haziran aylarında orası bitmiş olur. Bittikten sonra bunların kabul işlemleri var. İki ayda bu sürse en geç yazın sonuna doğru Eyyübiye inşallah hizmete geçmiş olur. Tabi ilimizde en büyük temel sıkıntı kadın doğum ve çocuk hastanesi. Genel sekreterlik olarak kadın doğum ve çocuk hastanesiyle ilgili özel bir projemiz var. Arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Yakın zamanda o şekillenirse, ben şimdiden bir şey söylemeyeyim. O da yakın zamanda gündeme gelecektir. Biz burada ilin sorunlarını doğru tespit ettiğimizi düşünüyorum. Bu noktada adımlar atıyoruz. Bizden sonraki arkadaşlar da bunu devam ettirecekler. Bin 700 yataklı şehir hastaneleriyle ilgili çok doğru bir bilgiye sahip değilim. Bu ülkenin de gündeminde olan bir şey. Ben çok doğru bilgiye sahip olmadığım için şehir hastaneleriyle ilgili bir şey diyemeyeceğim şu anda" diye yanıt verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Turhan, Kurum Çalışmalarını Aktardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement