Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü

Hisarcık ve Şaphane ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167.yıl dönümü dolayısıyla törenler yapıldı.

10.04.2012 14:40

Hisarcık ve Şaphane ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla törenler yapıldı.

Hisarcık'taki törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, milletin hizmetinde kanunların verdiği görevleri en iyi şekilde yapmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Şan ve şerefle yazılan 167 yıllık tarihte birçok başarı öyküsü bulunduğunu ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Teşkilatımız sadece ülkemizde değil, dünyada da saygın yerini almıştır. Polis, kanunların kendisine verdiği yetkiyle cesaret ve fedakarlıkla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını bile feda etmekten çekinmez. Türk Polis Teşkilatı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir."

Daha sonra, şiir okuyan iki öğrenciye Güler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

-Şaphane-

Şaphane'de ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi ve İlçe Emniyet Amiri Metin Kayretli tarafından anıta çelenk konuldu.

Belediye Sinema Salonu'ndaki törende konuşan Kayretli, fiziki ihtiyaçlardan sonra en önemli ihtiyacın güvenlik unsuru olduğunu söyledi.

Polisin ayrım gözetmeksizin vatandaşların huzur ve güven içinde bir arada yaşamasını sağlamak amacıyla büyük özveriyle çalıştığını belirten Kayretli, şunları kaydetti:

"Türk milleti her zaman polisine güvenmiş ve gerekli desteği vermiştir. Türk Polis Teşkilatı kuruluşundan bu yana halkın huzur ve güveni için her türlü tehlikeye göğüs gererek görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Teşkilatımız eğitim seviyesi, insan kaynakları, ulaştığı teknoloji yönüyle dünyada örnek gösterilecek bir kuruluş haline gelmiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarının, laik Cumhuriyet'in teminatı olan teşkilatımız dünyadaki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere paralel olarak milletin değişen beklentilerine cevap verebilmek için kendisi sürekli yenilemektedir."

Daha sonra, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulları arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Pakır, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

-Pazarlar-

Pazarlar Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından şehit polisler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

İlçe Emniyet Amiri Hasan Uzunay, burada yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıdığını söyledi.

Türk Polisi'nin, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendisine amaç edindiğini belirten Uzunay, "Emniyet Teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir" dedi.

Daha sonra, ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törene, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Cengiz Kuzu, Belediye Başkanı Ahmet Torun, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdür vekili Zeynep Şimşek, daire amirleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement