Türkiye'de Tabiat ve Doğa Parkları Halka Açılmalı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Tabiat ve Doğa Parkları Halka Açılmalı

Türkiye\'de Tabiat ve Doğa Parkları Halka Açılmalı

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Musaözü Göleti’ne düzenledikleri inceleme gezisinin sonuçları ile ilgili bir açıklama yaptı.

30.07.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Musaözü Göleti'ne düzenledikleri inceleme gezisinin sonuçları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Sümer, 12 Temmuz Pazar günü Musaözü Göleti'de bir inceleme gezisi düzenlediklerini, kimsenin olmadığı gölet çevresine bir saat sonra 10 kişilik bir grup geldiğini söyledi. Musaözü Göleti'nin Orman Bakanlığı'na bağlı bir tabiat parkı olduğunu vurgulayan Sümer, "Parkda ne bir kafe, ne bir lokanta ne de bir sosyal tesisi açık değildi. Sadece bakımsız küçük bir tuvalet barakası yapılmış. Türkiye'de Tabiat ve Doğa Parkları halka açılmalı ve devamlı açık tutulmalıdır. Bu parklarda sosyal tesisler açık tutulmalıdır" dedi.

Türkiye'de dereler, kanyonlar, doğal göletler, parklar korunmalı ve halkın hizmetine sunulması gerektiğini vurgulayan Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer şunları söyledi:

"Musaözü Göletinin çevresinde bir gezi incelemesi yaptık. Arka taraf demir ve hurdalarla dolu idi. Orman Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz. Türkiye'de göletler, dereler ve parklar korunmalı ve yok edilmemelidir. Keza doğa örtüleri de korunmalı ve üzerine HES santraları yapılmamalı, beton yollar açılmamalıdır. Biz çevreciler doğa katliamına karşıyız. Ağaçların kesilmesine karşıyız. Ayrıca doğa parkları ile tabiat parklarının halka açılmasını istiyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Tabiat ve Doğa Parkları Halka Açılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement