TBMM Başkanı Cemil Çiçek, " Türkiye'nin anayasa da yapacaksa, başka türlü sorunları da çözecekse sadece kürsünün arkasına geçip
'Bu ülkenin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var ama dördü bir araya gelemez, beşi bir araya gelemez görüntüsü'nden kurtulması lazım" dedi.
Anayasa Platformu'nca Ataköy Atletizm Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Konuşuyor" toplantısında konuşan Çiçek, TBMM'de görev yapan insanlar olarak, vatandaşlar adına iş yaptıklarını, talimat verme ve tavsiyede bulunmanın vatandaşların hem hakkı, hem de yetkisi olduğunu söyledi.
Çiçek, 19 Ekim'den bu yana bu toplantılara katılarak, yeni anayasadan beklentileri öğrenmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Ne istiyorsanız, ne düşünüyorsanız, 1 Mayıs'tan itibaren yapacağımız çalışmalarda en belirleyici görüş, sizlerin teker teker ortaya koyduğunuz görüşlerdir" dedi.
Yeni bir anayasa yapılması, Türkiye'nin kronik sorunlarının çözülmesi için yapılacaklara değinen Çiçek, şöyle konuştu:
"Burada 22 çatı kuruluşu denildi. Bunlar içerisinde menfaat çatışması olanlar, aynı kulvarda birbiriyle yarışanlar var. İşçi temsilcileri, işveren temsilcileri, meslek temsilcileri burada. Türkiye'nin anayasa da yapacaksa, başka türlü sorunları da çözecekse sadece kürsünün arkasına geçip 'Bu ülkenin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var ama dördü bir araya gelemez, beşi bir araya gelemez görüntüsü'nden kurtulması lazım. Eğer birlik, beraberlik olacaksa, sorun çözülecekse böyle bir tabloya ihtiyacı var. Bu tabloyu egemen kılamazsak zaten hiçbir şey yapılamaz, yerimizde sayarız. Siyaseti kör dövüş haline getiririz. Artık demokrasi adına da cumhuriyet adına da başka ülkelerden örnek vermek yerine kendi toplumumuzdan, kendi demokrasi tarihimizden güzel örnekler verme zamanı gelmiştir. Şu tabloyu dört yıl, beş yıl, sekiz yıl, on yıl değil, bir yıl Türkiye'de egemen kılabilsek şikayet ettiğimiz birçok sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz."
-"Ya yapacağız ya yapacağız"-
Cemil Çiçek, 2012 yılında bir anayasayı vatandaşlara armağan etmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, acıların yüzyılı olan geçen yüzyılda tüm dünya gibi Türkiye'nin de acılar çektiğini, ancak cumhuriyet ve demokrasi gibi iki büyük kazanım elde ettiğini söyledi.
Çiçek, 2012 Türkiye'sinde meclise, partilere ve kuruluşlara düşenin, cumhuriyeti ve demokrasiyi güçlendirerek, kurumsallaştırarak gelecek nesillere örnek bir Türkiye bırakmak olduğunu kaydetti.
Bunun yolunun da vatandaşların renklerini, kokularını, desenlerini, kültürünü, özünü, beklentilerini karşılayacak yepyeni ve çağdaş bir anayasadan geçtiğini belirten Çiçek, "Bu, dört siyasi partimizin size borcudur. Bu dönemin parlamentosu olarak size borcumuzdur. Bizler borçluyuz, sizler de alacaklısınız. Alacağınızı iyi takip edin. Söz verip yarı yolda bırakmak, ortada bırakmak, bahane aramak yok. ya yapacağız ya yapacağız. Siyasetin itibarı, siyaset kurumuna güven için, meclisimizin sorunların yegane ve tek temsilcisi olduğunu, sorunların ancak burada kalıcı çözüme kavuşacağını tüm dünyaya gösterebilmek adına bu taahhüdümüzü tüm dünyaya göstermeye mecburuz" diye konuştu.
- İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › 'Türkiye Konuşuyor' Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?