Türkiye'nin En Genç Voleybol Sporcuları Şırnak'ta - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Genç Voleybol Sporcuları Şırnak'ta

Türkiye\'nin En Genç Voleybol Sporcuları Şırnak\'ta

Türkiye'nin en genç profesyonel 35 voleybolcusundan oluşan Şırnak Voleybol Kulübü, çalışmalara başladı.

19.03.2013 11:42  Güncelleme: 11:45

Türkiye'nin en genç profesyonel 35 voleybolcusundan oluşan Şırnak Voleybol Kulübü, önümüzdeki ay başlayacak olan müsabakaların hazırlıklarına başladı.

Şırnak Voleybol Takımı hocası Yüksel Bayar, Şırnak'ta profesyonel anlamda bir takım kurmaya çalıştıklarını söyledi. Kendisinin 5 sene boyunca Türkiye Aroma Voleybol Ligi'nin çeşitli takımlarında oynadığını belirten Bayar, "Bu profesyonel ligin vermiş olduğu bir takım tecrübeler doğrultusunda burada profesyonel anlamda bir takım kurmaya çalıştık. Bunda da zaten çoğu genç ve potansiyeli çok yüksek. Öğrencileri buraya kendi enerjilerini deşarj etmenin yanı sıra tamamen sosyal devlet anlayışı içerisinde bir spor etkinliği yapma çerçevesi içerisinde bulunuyoruz zaten burada. Profesyonel anlamda 35 tane sporcum var. Şuanda burada bulunan takım Türkiye'nin en genç profesyonel voleybol takımı statüsüne erişmiş bir takımdır. 2 senedir çocuklar burada hemen hemen her gün yaz kış demeden burada antrenman yapıyorlar. Bize verilen imkanlar çerçevesinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve en iyisini yaptığımızı düşünüyoruz. Çünkü bu çocuklar 98 ve 97 yaş grubu olmasına rağmen şu anda profesyonel anlamda bölgesel ligde oynuyorlar ve 2 maç alıp çoğu zorlu rakipler karşısında baya direnç sağladılar. Rakipleri de zaten 20, 25, 28, 29 yaş grubu öğrencileri" dedi.

Ramazan Tatar adlı sporcu ise, kulübe bir amaçlarının olmasından dolayı geldiklerini söyledi. Sporla uğraşmak istediklerini kaydeden Tatar, "Yüksel hoca bizi alıp buraya her pislikten yani arındık. Üzerimize çok durdular. Bu bizim gerçek hayalimiz olduğu için memnunuz. Ben 14 yaşındayım profesyonel oynuyorum. 1 Mayıs'ta maçımız var. Onu da oynayacağız ve çok heyecanlıyız. Türkiye şampiyonasında oynayacağız. Çok memnunuz Yüksel hocadan" diye konuştu.

Takım kaptanı Abdullah Bilir de, 6 aydan bu yana aralıksız çalıştıklarını söyledi. Bu sene deplasman liginde oynayacaklarını kaydeden Bilir, "Arkadaşlar 8 senelik voleybolcu, biz onlarla kendimizi bir görüyoruz. Şırnak'ta sporcu yetiştirmek, sporu geliştirmek her zaman olaylardan çıkıp bir voleybol takımı oluşturmak, insanlara bunu duyurmak için bu terleri döküyoruz. Bunu da büyüklerimiz görsün" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Genç Voleybol Sporcuları Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement