Türkiye'nin Norah Jones'u Gkv'li Deniz Özçelik'i ABD Keşfetti, Burs Verdi - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin Norah Jones'u Gkv'li Deniz Özçelik'i ABD Keşfetti, Burs Verdi

Türkiye\'nin Norah Jones\'u Gkv\'li Deniz Özçelik\'i ABD Keşfetti, Burs Verdi

Amerika'daki dünyanın en önemli caz müzik akademisi olarak sayılan Berklee College of Music'den tam burs kazanan ve Türkiye'nin Norah JONES'u olarak ismini duyuran GKV'li Deniz Özçelik, GKV'nin 50.yıl gecesini için Amerika'dan gelerek muhteşem...

09.10.2013 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'daki dünyanın en önemli caz müzik akademisi olarak sayılan Berklee College of Music'den tam burs kazanan ve Türkiye'nin Norah JONES'u olarak ismini duyuran GKV'li Deniz Özçelik, GKV'nin 50. yıl gecesini için Amerika'dan gelerek muhteşem bir konser verdi. Boğaziçi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi öğrencisi olan Özçelik'i salonda bulunan yerli ve yabancı konuklar dakikalarca alkışladı. Özçelik, başarısında GKV'nin ve özellikle Nüket Ersoy'un büyük rolü olduğunu söyledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nı başarıyla bitirerek Boğaziçi Üniversitesi'nin Elektrik Elektronik Mühendisliği'ni kazanarak İstanbul'a giden Deniz Özçelik, aynı zamanda Marmara Üniversitesi Konservatuar Bölümü'nü de okurken katıldığı bir programla gittiği ABD'de caz müzik akademisi sayılan Berklee College of Music keşfedilince yüzde yüz burs alarak müzik eğitimini burada sürdürmeye başladı. Gelecekte dünyaca ünlü bir star olmaya aday Deniz Özçelik, mezun olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın 50. kuruluş yıldönümünde okulunu, arkadaşlarını ve onun keşfedilmesinde önemli rol oynayan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u yalnız bırakmayarak Türkiye'ye gelerek gecede mini bir konser verdi.

Yurt içi ve yurt dışından geceye katılan yüzlerce gazeteci ve TV program yapımcısının bir anda ilgisini çeken Özçelik, konser sonrası duygularını dile getirirken, "ABD'ye gittiğimde anladım ki ben doğru bir karar vererek Atatürkçü, çağdaş ve laik bir eğitim kurumu olan GKV Özel Okulları'nı tercih etmişim. Başarımın temelinde bu eğitim kurumu ve beni sürekli sanata yönlendiren değerli büyüğüm Sayın Nüket Ersoy olmuştur. Onun telkinleri içimdeki yeteneğin keşfedilmesinde ana etken olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilik yıllarında GKV Özel Okulları'nın on parmağında on marifet öğrencileri arasında yer alan ve spordan kültür sanata, tiyatrodan akademik başarılara ismini her yere birinci sırada başarıyla yazdıran Deniz Özçelik'in önce gitar ardından piyano çalarak verdiği müthiş konser GKV Özel Okulları'nın 50. yıl kutlama gecesinden hafızalarda kalan en önemli karelerde yerini aldı. 50. yıl gecesinde okulunu yalnız bırakmayarak Amerika'dan Gaziantep'e konser vermek için gelen Deniz Özçelik'in yaşam hikayesi de başarılarla dolu.

Deniz Özçelik'in dolu dolu bir öğrencilik dönemi geçirdiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili onun başarıları hakkında bilgi vererek, "Deniz Özçelik, avukat anne babanın çocuğu olarak Gaziantep'te doğmuş ve lise eğitiminin sonuna kadar Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda eğitimini sürdürmüştür. Daha öğrenciliğinde yetenekleri keşfedilen Özçelik, bir yandan okulda tiyatro çalışmalarında yer almış, diğer taraftan da okul orkestrasıyla çalışmalarını sürdürmüştür. Bu süreçte İstanbul'da KASDAV tarafından düzenlenen liseler arası müzik yarışmasında en iyi bayan solist ödülü almıştır. Öte yandan akademik anlamda da son derece başarılı bir öğrenci olan Özçelik, üniversite sınavlarına girerek Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinin başında gelen Boğaziçi Üniversitesi'nin Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. Akademik ve sanatsal yanları aynı anda son derece baskın olan Özçelik, üniversiteye başladığında da hem üniversitenin caz kulübünde çalışmalarına devam etmiş, bir taraftan da Marmara Üniversitesi Konservatuar Bölümü'nde müzik eğitimi almıştır. Davet edildiği beş haftalık bir programda yeteneği Amerika'da da fark edilen Özçelik, tüm dünyanın en önemli caz müzik akademisi sayılan Berklee College of Music'den tam burs alarak eğitimine orada devam etmektedir. Bu başarı sadece Türkiye değil, tüm dünya için tartışmasız büyük bir başarı olup, daha şimdiden Türkiye'nin Norah JONES'u olarak anılmaya başlamıştır. Okullarımızın 50. yıl gecesinde bizleri yalnız bırakmayarak ABD'den gelen ve konuklarımıza bir müzik ziyafeti çeken değerli öğrencimiz Deniz Özçelik'e bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konser sonrası dakikalarca ayakta alkışlanan Deniz Özçelik'e GKV Yönetim Kurulu Üyesi Esin İncioğlu, gecenin anısına bir teşekkür plaketi verdi. Özçelik, ABD'deki müzik eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra akademik eğitimine devam edeceğini belirterek GKV Özel Okulları'nın 50. yıl dönümünü kutladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin Norah Jones'u Gkv'li Deniz Özçelik'i ABD Keşfetti, Burs Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement