Türkmenlere Yardım Standı - Son Dakika
Yerel

Türkmenlere Yardım Standı

Türkmenlere Yardım Standı

Samsun’da Suriye’deki Türkmenlere yardım amaçlı stant açıldı.

12.12.2015 15:09

Samsun'da Suriye'deki Türkmenlere yardım amaçlı stant açıldı.

Gazi Müzesi önünde açılan Türkmenlere yardım standında eğitimci-yazar Hasan Topuz "Tarla Kuşu" isimli kitabını imzalayarak gelirini Türkmenlere bağışlıyor. Samsun Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri ile Karadeniz Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sedat Ormancı, Türkmenlerin yaşadığı zor durumla ilgili basın açıklaması yaptı.

TÜRKMENLER SADECE ESAD'LA SAVAŞMIYOR

Suriye'de 4 milyon civarında Türkmen'in yaşadığını ifade Ormancı, "Bayırbucak'ta ise 250 bin Türkmen yaşamaktadır. Ruslar havadan bomba yağdırırken Lübnan Hizbullahı ve İran karadan saldırmaktadır. Bayırbucak Türkmenleri sadece Esad güçlerine karşı değil Rusya, İran, Lübnan Hizbullahı, İŞİD, PYD, DHKP-C ve Mihraç Ural güçlerine karşı yurtlarını canı pahasına korumaya çalışıyorlar. 'Bizler vatanımızda öleceğiz' diyorlar. Önümüz kış Türkmen kardeşlerimizin gıda ve giyeceğe ihtiyaçları var. Eğer Anadolu'da rahat olmak istiyorsak Türkiye Bosna'da olmak zorundadır. Kafkasya da olmak mecburiyetindedir. Türkmen Dağı'nda olmak mecburiyetindedir" dedi.

Basın açıklamasından sonra Samsun Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri Başkanı Ömer Akkoyun, Hasan Topuz'un Türkmenlere yazdığı şiiri okudu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkmenlere Yardım Standı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement