Tyb Konya Şubesi'nde Sanat ve Edebiyat Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Tyb Konya Şubesi'nde Sanat ve Edebiyat Konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2014 Kültürel Etkinlikler Takvimi'nin bu haftaki programına Yeni Şafak gazetesi yazarı Ömer Lekesiz konuk oldu.

27.04.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2014 Kültürel Etkinlikler Takvimi'nin bu haftaki programına Yeni Şafak gazetesi yazarı Ömer Lekesiz konuk oldu. Lekesiz, "Sanat Edebiyat Bizim Neyimize" başlıklı konuşma yaptı.

İnsana faydası olmayan sanatın toplum açısından değerinin bulunmayacağını dile getiren Lekesiz, sanat ve edebiyatın bir kader sonucu oluştuğunu, edebiyatçının ve sanatçının yaptığı işin Allah'ın kendisine bahşettiği kelimeleri telaffuz ederek yazıya geçirmekten ibaret olduğunu söyledi.

Edebiyat ve sanatın sonucunda ortaya bir artı değer çıkması gerektiğini ifade eden Lekesiz, "Batı ile doğunun dünyaya bakış açısı farklı. Batı dünyada bir kaos hakim olduğu düşüncesinden hareketle perspektif eserler ve ikona sanatını geliştirdi. Türkiye'de batılı anlamda roman yazdıklarını iddia edenler sadece kapsamlı hikayeler yazıyor. Çünkü romanın kökünde günah çıkarma vardır. Bu da bize ters" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Lekesiz'e katılım belgesini takdim etti.

Programa, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Yeni Şafak Gazetesi Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu, akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tyb Konya Şubesi'nde Sanat ve Edebiyat Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement