Uçhisar Kültür ve Eğitim Merkezi, Kadınlara Yönelik Eğitimlere Start Verdi - Son Dakika
Yerel

Uçhisar Kültür ve Eğitim Merkezi, Kadınlara Yönelik Eğitimlere Start Verdi

Uçhisar Kültür ve Eğitim Merkezi, Kadınlara Yönelik Eğitimlere Start Verdi

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan tarafından Uçhisarlı bayanlarla kurulan Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nde kültür ve eğitim merkezi olarak faaliyete geçen binada bayanlara yönelik eğitimler başladı.

03.03.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan tarafından Uçhisarlı bayanlarla kurulan Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği'nde kültür ve eğitim merkezi olarak faaliyete geçen binada bayanlara yönelik eğitimler başladı.

Uçhisar Belediyesi ve İşkur'un ortaklaşa düzenlediği bayanlara yönelik aşçı çıraklığı ve pastacı çıraklığı kursu Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği binasında başladı. 1-9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan aşçı çıraklığı ve pastacı çıraklığı kursunda 44 bayan eğitim alacak. Aşçı Murat Durukan ve Pasta ustası Musa Bülbül' ün verdiği kursta bayanlar teorik ve uygulamalı olarak eğitim alacaklar. İşkur tarafından kursiyer bayanlara kurs bitiminde sertifikaları verilecek.

2016 yılı için planlanan eğitim takviminde Uçhisarlı bayanlara ayrıca, Genel İletişim Becerileri, Aile İçi İletişim, Evde Yaşlı Bakımı, Kadın Sağlığı gibi konularında eğitim verileceğini belirten Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, "Uçhisarlı bayanlarımızın gelişimine, eğitimine yönelik olarak planladığımız eğitim planı çerçevesinde İşkur ile gerçekleştirdiğimiz kurslarla başlattığımız bu çalışma yıl boyu devam edecektir. Amacımız bayanlarımızın kişisel gelişimize katkıda bulunmak, onları bilimsel ve eğitimsel konularda donatmak ve kalkındırmaktır. Umuyorum ki bu çalışmalar olumlu sonuçlarla geri dönüş sağlayacaktır. Uçhisarlı bayanlarımıza ve tüm kasabamıza hayırlı olsun" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uçhisar Kültür ve Eğitim Merkezi, Kadınlara Yönelik Eğitimlere Start Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement