Ulaşılabilir Destek Projesi Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ulaşılabilir Destek Projesi Tanıtımı Yapıldı

Ulaşılabilir Destek Projesi Tanıtımı Yapıldı

Bilecik'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı UDEP'in tanıtımı yapıldı.

10.07.2013 16:42  Güncelleme: 16:50

Bilecik'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ulaşılabilirlik Destek Projesinin (UDEP) tanıtımı yapıldı.

Bilecik Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda, Türkiye genelindeki 7 belediye arasına giren Bilecik'te yapılacak çalışmalar anlatıldı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, toplantıda yaptığı konuşmada, Bilecik'in birçok alanda gelişip büyümesiyle birlikte engellilere daha rahat bir yaşam sunmak için çalıştıklarını belirtti. Belediye olarak diğer çalışmaları yapmanın yanı sıra engelli insanlara daha yaşanabilir ortamları sunma imkanı bulacak güce kavuştuklarını belirten Yağcı, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın pilot uygulaması kapsamında 7 il içerisinde ilimiz de yer alıyor. Taleplerimiz bu anlamda kabul edildi. Zaman içerisinde bunun ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. Bilecik'in çarşı merkezinin engelsiz hale gelmesi ve engelli kardeşlerimizin çarşı içerisinde rahat bir şekilde hareket edebilmesi için proje çalışması gerçekleştireceğiz. Amacımız engelli kardeşlerimize uygun ortamların oluşmasını sağlamaktır.  Sizleri de bilgilendirerek bu çalışmayı toplumun tüm kesimleri ile tüm kurumlarla el birliği içerisinde yapmak istiyoruz. Birçok proje yapıyoruz ama bu projeye büyük önem veriyoruz. Engelli kardeşlerimize bir nebze dahi daha rahat edebilme imkanı sağlayabilirsek, Bilecik'te ve Türkiye'de ilklerin içerisinde olabiliriz. Engelsiz çarşısı olan bir olabiliriz. Ben bu projenin Bilecik'e ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum."

Toplantıda Yağcı'nın yanı sıra Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fevzi Uzun, Bilecik Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan ile  kurum ve kuruluş temsilcileri hazır bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaşılabilir Destek Projesi Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement