Gürsu OSB ile Kestel 2. Sanayi Bölgesi'nin birleşecek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bir bölgenin organizeye dönüşmesi her şeyden önce sanayiciye kazandırdığını ifade etti.
Gönlü Ferah Otelde düzenlenen toplantıda Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile bir araya gelen Gürsu OSB ile Kestel 2. Sanayi Bölgesi'nin yönetimi birleşme kararı alarak yeni kuracakları Organize Sanayi Bölgesine Uludağ OSB ismini vermeyi kararlaştırdı. Birleşmek ve bütünleşmek için bir arada olduklarını ifade eden Karaloğlu, "Bunu başarabilirsek hayırlı bir hizmet yapmış olacağız. Bildiğiniz gibi ülkemizde ve Bursa'da organize olan sanayi bölgelerimiz var. Birde organizenin dışında sanayi alanları var. Bağımsız olarak sanayi bölgesi yapılmış parseller var. Organize sanayi olması, hem sanayiciyi, hem de sanayiye hizmet sunan, kontrol eden, devlet mekanizmalarını son derece rahatlatmakta ve iki tarafında işini kolaylaştırmaktadır. Sanayi bakanlığımız bu ihtiyaca binaen organize sanayi bölgeleri yasasında ilave bir madde ile organize olmamış, fakat bir sanayi bölgesi haline gelmiş, bağımsız sanayi parselleri ile sanayi bölgesi haline gelmiş bölgelere ıslah OSB adı altında yeniden organize olma şansı verdi. Baktığınız zaman Türkiye'de bundan en çok istifade eden ilin de doğal olarak Bursa olduğunu görüyoruz" dedi.
Bursa Türkiye'nin sanayi şehri ve çok sayıda sanayi kuruluşunun olduğunu dikkat çeken Karaoğlu, "Organize sanayi bölgeler dışında da sanayi alanları oluşmuş bir şehirdir. Dolayısıyla 8 bölge ıslah OSB olmak için müracaatta bulundu. Bu bölgelerin çalışmaları devam ediyor. Çalı Sanayi Bölgesi ve Kestel 2. Bölgesi'nde çok ciddi sorunlar var. Kestel 2. Sanayi Bölgesindeki firmalar ile aramızda bir pürüz kalmadı. En kısa zamanda Gürsu ve Kestel arasında kalmış belki hukuken tarım arazisi olarak gözükse de üzerinde molozların döküldüğü şu anda çok fazlada tarımın yapılmadığı bir alanı da, bu iki bölge için sosyal donatı alanı olarak vererek bu problemi kökünden çözmek" diye konuştu.
"SANAYİ RAHATLAYACAK"
Organize olmanın herşeyden önce sanayiciyi rahatlattığını ifade eden Karaloğlu, "Sanayicinin maliyetlerini aşağı çekiyor. Sanayiciyi daha rekabet edebilir hale getiriyor. Bir bölgenin organizeye dönüşmesi her şeyden önce sanayiciye kazandırıyor. Sonra devlet olarak bize kazandırıyor. Çünkü devlet kontrollerde rahat ediyor. Atık suyunu organize sanayi bölgeleri toptan arıttığı, kullanma suyunu toptan çözdüğü, kontrol mekanizmasını daha iyi işlettiği için devlet olarak işimiz kolaylaşıyor. Burada her tarafın kazanacağı, kazan kazan formülü var. Dünya organize sanayi bölgelerine baktığınız zaman, bizim bütün organize sanayi bölgemiz Çin'deki bir tane organize sanayi bölgesini genişliği kadar yapmıyor. Biz burada küçük küçük sanayi bölgeleri ihtisas etmişiz. Bu birleşme belki de gelecekte, yolun karşısında ki diğer organize sanayiyi de kapsayacak, içine katacak. Bölgeyi ne kadar büyütürseniz maliyetleriniz o kadar aşağı düşecektir. Belki 2017 yılından sonra OSB olmayan bölgeler Avrupa Birliğine ihracat yapamaz hale gelecek. Bu duruma hiçbir sanayicimizin düşmesini arzu etmiyoruz" diye kaydetti. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Uludağ Osb Hazır - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?