Uludere'deki Olay - Son Dakika
Yerel

Uludere'deki Olay

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda hayatını kaybedenlerin yakını bir grup öğrenci, düzenlenen gezi kapsamında, Batman Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret etti.

03.05.2012 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda hayatını kaybedenlerin yakını bir grup öğrenci, düzenlenen gezi kapsamında, Batman Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret etti.

Vali Turhan, öğrencileri kabulünde, olayda hayatını kaybedenlerin şehit olduğuna inandığını söyledi.

"Sizler ülkemizin müreffeh geleceğisiniz. Tabii ciddi bir acı yaşadınız. Ama bu acıyı tüm ülke paylaştı. Ülkenin acıyı paylaşması belki bu acıyı biraz hafiflemiştir" diyen Turhan, olayda ölenlere karşı sorumluluklarının daha çok çalışmak olduğunu belirtti.

Çok büyük ülke olan Türkiye'nin uluslararası camiada böylesine önemli bir konumda bulunmasından bazılarının rahatsız olduğunu vurgulayan Turhan, "Bu ülke büyük olduğunda, inanın Ortadoğu'da da zulüm ve haksızlık olmaz. Bu ülke büyük olduğunda adalet nezdinde dengeler düzelir. Bunu da sağlayacak sizlersiniz. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Ama bunun için çalışmak gerekiyor" dedi.

Turhan, sadece bölgede değil, Batı'da da gençler üzerinde oyunların oynandığına dikkati çekerek, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak gerektiğini kaydetti.

Yaraların kısa sürede sarılacağını anlatan Vali Turhan, şöyle konuştu:

"Ateş düştüğü yeri yakıyor. O insanların yakınlarının yanında yer almak, acılarını paylaşmak, sıkıntılarını ortadan kaldırmak, gerçekten güzel. Bu konuda kaymakamınızı tebrik ediyorum, şanslısınız. Bu bir avantajdır. Bu sıkıntılar bitecekse bilin ki; eğitimle, okulla bitecek. Ümitliyiz, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Güzel insanlarsınız. Yarınlarımız da aynı doğrultuda daha güzel olacak."

Turhan, konuşmasının ardından öğrencilere birer kalemlik ve "Safahat" adlı kitabı hediye etti.

- BATMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uludere'deki Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement