Ulukışla'da "Sağlıklı Yaşam" Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ulukışla'da "Sağlıklı Yaşam" Yarışması Düzenlendi

Ulukışla\'da "Sağlıklı Yaşam" Yarışması Düzenlendi

Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu 2014 yılı ‘Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Yürüyüş’ kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Liseler arası “Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” konulu şiir yazma yarışması düzenlendi.

14.03.2014 14:04

Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 2014 yılı 'Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Yürüyüş' kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Liseler arası "Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam" konulu şiir yazma yarışması düzenlendi. Ulukışla 75.Yıl Anadolu Lisesi ve Ulukışla 75.Yıl Çok Programlı Lisesinden 15 öğrencinin yazmış olduğu 15 şiir komisyon üyeleri tarafından değerlendirildi ve dereceye giren öğrencilerden, 75.Yıl Anadolu Lisesi'nden Özgül Kılınç, 'Sağlık' isimli şiiriyle birinci, 75.Yıl Çok Programlı Lisesinden Talha Çelik, 'Hasta Etme' isimli şiiriyle ikinci ve 75.Yıl Anadolu Lisesinden Hude Gül Ünsal, 'Sağlıklı Yaşam' isimli şiiriyle üçünü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler için düzenlene ödül törenine, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Yılmaz Yücel ve Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ve dereceye giren öğrencilerin okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar yaptığı konuşmada, obezite ile mücadelede, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanmasına yönelik önlemlerin yanı sıra toplumda düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının da oluşturulması gerektiğinin önemine değindi.

İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Yılmaz Yücel, Sağlık Bakanlığının 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini, amaçlarının sağlıklı yaşam ve çağımızın hastalığı obeziteye dikkat çekmek için, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak, fiziksel aktiviteyi ve sporu teşvik etmek için kamuoyonu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

Toplumda düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının da oluşturulması gerekmektedir. Çocukluktan itibaren toplumun her kesimini düzenli fiziksel aktiviteye teşvik etmek sağlığı tehdit eden durumlardan uzaklaştırmakta, bedensel ve ruhsal iyilik sağlayıp, yaşam kalitesi üzerinde olumlu etki yaratmaktadır.

Fiziksel aktivite; Günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji tüketimini sağlayan, kalp ve solunum hızını arttırarak, farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktivitelerdir. Yürümek, koşmak, sıçramak, yüzmek, bisiklete binmek, oturup kalkmak, kol-bacak, baş-gövde hareketleri gibi temel vücut hareketleri fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir. Haftanın beş günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacağını hatırlatır ve tüm halkımızı hareketli bir hayata davet ederim.

Yapılan konuşmalar sonrasında, düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Yürüyüş' konulu şiir yarışmasında birinci olan 75.Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Özgül Kılıç'a Kaymakam Ferhat Atar tarafından çeyrek altın, ikinci olan 75.Yıl Çok Programlı Lisesi öğrencisi Talha Çelik'e İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Yılmaz Yücel tarafından kol saati, üçüncü olan 75.Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Hude Gül Ünsal'a ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir tarafından kol saati ödülleri verildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulukışla'da 'Sağlıklı Yaşam' Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement