Ulukışla Kaymakamlığı Tarafından 1. Geleneksel Aşure Günü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ulukışla Kaymakamlığı Tarafından 1. Geleneksel Aşure Günü Düzenlendi

Ulukışla Kaymakamlığı Tarafından 1. Geleneksel Aşure Günü Düzenlendi

Ulukışla Kaymakamlığı tarafından, 1.Geleneksel Aşure Günü düzenlendi.
Geleneksel Aşure Gününe Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Serhat Tunçtan, İlçe Emniyet Amiri Mahmut Önder Aygördü, İlçe Milli Eğitim Müdürü...

16.11.2013 17:03

Ulukışla Kaymakamlığı tarafından, 1. Geleneksel Aşure Günü düzenlendi.

Geleneksel Aşure Gününe Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Serhat Tunçtan, İlçe Emniyet Amiri Mahmut Önder Aygördü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Cumhuriyet Baş Savcısı Yahya Doğan, Cumhuriyet Savcısı Celal Yücel, İl Genel Meclisi Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Ulukışla Halkı Aşure Gününe yoğun ilgi gösterdi. Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar Aşure Günü ile ilgili olarak, "Ramazan ayından sonra en mübarek ay olan Muharrem ayının İlçemize ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Tarihte Muharrem ayında birçok acı olay yaşanmıştır Bunların en acısı ise Kerbela'da Hz. Hüseyin' in katledilmesidir. Muharrem Ayında bıçak gibi kesici aletlerin kullanılmasının ve kalp kırmanın uygun olmadığı bilinmektedir. Bu ayda gösterilen hassasiyetin tüm yıla yayılmasını, acının, hüznün ve kalp kırmanın yaşanmamasını temenni ediyor, bu Aşure gününün ilçemize ve ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Yoğun katılımlarından dolayı da tüm Ulukışla halkına ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programın sonunda ise Ulukışla İlçe Müftü Vekili Seyfullah Güneş, Hz. Hüseyin' in duasını okudu. Güneş, "Yüce Rabbim! Eğer gökten yüce merhametinle bana güç ve kuvvet indirerek düşmanlarıma karşı zafer ihsan etmeyeceksen, benim şehadetimi Muhammed ümmetinin hayrına ve kurtuluşuna vesile kıl! Allah'ım ! Ben zulme, haksızlığa, dayatmaya karşı hak-hakikat adına yürüdüm. Gerekirse bu uğurda canımı vereyim. Rabbim! Eğer galip gelemeyeceksem, sırtım yere düşecekse, hak dava uğruna akan kanımı bir hayrın, Müslümanların silkinişinin ve güçlenmesinin sebebi kıl' dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Ferhat Atar, katılımcılara aşure ikram etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulukışla Kaymakamlığı Tarafından 1. Geleneksel Aşure Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement