Üniversite – Halk Eğitim İş Birliği Birincilik Getirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Üniversite – Halk Eğitim İş Birliği Birincilik Getirdi

14.03.2014 10:44

Gediz Üniversitesi halk oyunları ekibi İzmir’i bölge finallerinde temsil edecek.

Menemen Halk Eğitim Merkezi ile Gediz Üniversitesi arasındaki protokol gereği üniversite bünyesindeki spor kulübünde çalışmalarını sürdüren halk oyunları ekibi, İzmir'de düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Halk Oyunları Federasyonu İl Şampiyonası'na katılarak, büyükler kategorisinde birinci oldu ve İzmir'i Bölge Finalleri'nde temsil etmeye hak kazandı.

Menemen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gediz Üniversitesi iş birliğiyle Halk Eğitim'in usta öğreticileri, Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı ve Halk Oyunları Uzmanı Melih Damar'ın organizasyonuyla Gediz Üniversitesi öğrencilerine halk oyunları kurs verdi.

İzmir'de düzenlenen il şampiyonasına ilk defa katılan Gediz Üniversitesi Spor Kulübü öğrencileri, tüm kategorilerden tam puan alarak birinci oldu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Uyan Halk Oyunları Uzmanı Melih Damar ve usta öğretici Barış Eryılmaz ile birinci gelen ekibi makamında ağırladı.

AA muhabirine bilgi veren Uyan, kültürel miraslarımızı gençlerimiz üzerinden başka kuşaklara aktarma görevi doğrultusunda birçok kurs açtıklarını ifade ederek, "Halk Eğitim Merkezimiz olarak İzmir'de ve Türkiye'de daha önce de birçok dereceler elde ettik. Fakat bu birinciliğin ayrı bir önemi var. Belki de Türkiye'de ilk defa Halk Eğitim – Üniversite iş birliğiyle oluşturulan ve ilk defa bir yarışmaya katılan ekibimiz birincilik elde etti. Her birini kutluyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite – Halk Eğitim İş Birliği Birincilik Getirdi - Son Dakika


Advertisement