Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, "Orman işletmeciliğini oluşturan Orman Genel Müdürlüğü, orman köylüleri ve işçileri ile orman emvalini ekonomiye kazandıran sektörle birlikte yapıyoruz. Sorunlar da bu üç tarafın görüşmesi ve çözüm önerileriyle çözülmektedir" dedi.
Kaplan, Kütahya ve Uşak Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği tarafından Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, orman işçilerinin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerileri konusunda çalıştıklarını söyledi.
Orman İşletmeciliğinin üç sacayağının olduğunu ve sorunların karşılıklı görüşmeler ve çözüm önerileriyle çözüldüğünü belirten Kaplan, şöyle konuştu:
"Orman İşletmeciliğini oluşturan sacayağından birincisi, 'ülkemizdeki ormanları devlet adına işleten Orman Genel Müdürlüğü'. İkincisi, 'buradaki ormancılık faaliyetlerini emeğiyle gerçekleştiren, Anayasa ve kanunlarla kendilerine tanınmış şartlar çerçevesinde işlendirilmesi gereken orman köylüleri ve onların temsilcileri', üçüncüsü de 'bizim ürettiğimiz emvalleri alarak onları ekonomiye kazandıran sektördür.' İşte biz orman işletmeciliğiyle ilgili tüm sorunlarımızı bu sacayağının üç tarafıyla karşılıklı görüşerek çözüm önerileri aramak, bir taraftan devlet güvencesi altında orman işletmeciliği yapmak durumundayız. Bu tür toplantıları muhtelif bölgelerde zaman zaman yapıyoruz. Ormancılıkla ilgili olarak Ankara Genel Merkezimizde mevzuat çerçevesinde yaşanan sorunlarla ilgili çözüm üretmeye ve bu çözümleri takip etmeye devam ediyoruz."
Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit de ildeki ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Kütahya'nın birçok yönüyle açılmamış bir çeyiz sandığı olduğunu belirten Eryiğit, şöyle devam etti:
"Madenleriyle, kültürel zenginlikleriyle, termal kaynakları, tarihi yapısı ve yüzde 53'lük ormanlarıyla gerçekten açılmamış bir çeyiz sandığı. Kütahya'da göreve başladığımızda kendimize hedef koyduk. 2011 yılında 9 milyon fidan dikme hedefiydi. O yıl 9 milyon fidan dikimini gerçekleştirdik. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü orman emvali üretiminde 250-300 bin kapasiteli bir yer. Biz, 750 bin üretim hedefi koyduk. Yine 770 bin üretim yaptık. Kütahya'nın orman varlığı gerçekten muazzam. Bizim ana vazifemiz sürdürülebilir bir orman oluşturmak. Buraya son üç yılda 18 milyon fidan dikildi."
Toplantıya, Orman Bölge Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve kooperatif temsilcileri katıldı. - Kütahya
Son Dakika › Yerel › 'Üretim İşlerinde Orman İşçilerinin Sorunları' Konulu Konferans - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)