Urfa Belediyesi'nin Borcu 186 Milyon TL! - Son Dakika
Yerel

Urfa Belediyesi'nin Borcu 186 Milyon TL!

Urfa Belediyesi\'nin Borcu 186 Milyon TL!

10 yıllık çalışmalarını anlatan Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, belediyeye bıraktığı borcun SGK hariç 186 milyon olduğunu açıkladı.

04.03.2014 11:40

Şanlıurfa Belediyesi Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler dolayısıyla görev süresi bitecek olan belediye meclis toplantısına Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba başkanlık yaptı. 10 yıllık başkanlık döneminde yaptığı faaliyetleri ve projeleri anlatan Fakıbaba her şeyi bir ekip ruhuyla ve birlikte başardıklarını söyledi. Alt yapıdan, üst yapıya, parklardan kentsel dönüşüme, konut fiyatlarından belediyenin borçlarına kadar faaliyetlerle ilgili bilgi veren Fakıbaba herkese hakkını helal ettiğini söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

'KAÇAK YAPIYA MÜSAADE ETMEDİK'
Kaçak yapılar konusunda hiç kimseye müsamaha göstermediklerini kaydeden Fakıbaba, 30 Mart'ta kadar da hiç kimsenin torpilli olmadığını dile getirdi. Urfa'nın en önemli sorununu kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Fakıbaba, kaçak yapılara göz yummanın kentsel dönüşüm önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

'ON KİŞİ ARSA FİYATLARINI YÜKSELTİYOR'
Urfa'da yüksek konut fiyatlarının sürekli gündeme geldiğini vurgulayan Fakıbaba, 10 kişinin arsa fiyatlarını istediği gibi yükselttiğini ve bunların satılan arsaları hemen kapattıklarını, bunun da konut fiyatlarının yükselmesine sebep olduğunu bildirdi. Belediye olarak Maşuk'ta inşa ettikleri 140 metrekarelik evleri 120 bin liraya sattıklarını belirten Fakıbaba, insanların neden bu evleri almadıklarını anlamakta zorlandığını söyledi.

2013 YILINDA 161 İHALE
Belediyenin son 10 yılda yaptığı ihalelerle ilgili bilgi veren Fakıbaba, bin 35 evi kamulaştırdıklarını ve bedel olarak 77 milyon lira ödediklerini söyledi. 2004 yılında 71 ihale gerçekleştirdiklerini açıklayan Fakıbaba, 2013 yılında 200 milyon lirayla 161 ihale yaptıklarını belirtti. 10 yıllık başkanlık döneminde 741 milyon toplam ihale bedeli ödediklerini kaydeden Fakıbaba, 2013 yılında 239 milyon gelir elde edildiğini ifade etti.

SGK'YLA MAL TAKASI YAPILACAK
Belediyenin borçlarıyla ilgili de konuşan Fakıbaba, TEDAŞ'la özelleştirme öncesi 9 milyon borç bulunduğunu bunu da taksitler halinde ödediklerini söyledi. 2004 yılında belediyenin toplam borcunun 193 milyon olduğunu açıklayan Fakıbaba, şu anda belediyenin 2013 yılı faaliyetleri göz önünde bulundurularak 186 milyon borcu olduğunu söyledi. Belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borcunun faaliyet raporuna yansıtılmadığını belirten Fakıbaba, SGK'yla mal takasına gideceklerini Bakan Faruk Çelik'in de bu konu üzerinde çalıştığını kaydetti.

BAHÇIVAN'A TEŞEKKÜR
Urfa'da taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Fakıbaba, daha önce belediye başkanlığı yapan Ahmet Bahçıvan'a da teşekkür etti. Urfa'nın 50 yıllık su sorunu yaşamayacağını hatırlatan Fakıbaba Çarşamba günü atık su arıtma tesisi için müşavir ihaleyi yapacaklarını söyledi. 10 yılda 208 park yaptıklarını ifade eden Fakıbaba, 275 bin ağaç diktiklerini belirtti. Şanlıurfa'nın temizlik yönünden ikinci büyükşehir olduğunu vurgulayan Fakıbaba, ayrıca Urfa'nın Türkiye'nin en ucuz içme suyunu içtiğini açıkladı.

KENT MÜZESİ 20 MART'TA AÇILIYOR
Haleplibahçe ve Kızılkoyun'da yapılan çalışmalara değinen Fakıbaba şu andaki amacının 30 Mart'a kadar başlattığı projeleri bitirmek olduğunu söyledi. Mahmutoğlu Kulesi ve Kent Müzesi'nin 20 Mart'ta hizmete açılacağını kaydeden Fakıbaba, toplu taşımada da "devrim" yaptıklarını söyledi. Daha önce 13 yeni araç getirdiklerini ifade eden Fakıbaba 12 tane daha aracın geleceğini bildirdi. Troleybüs konusunda Dünya Bankası'yla görüştüklerini açıklayan Fakıbaba, troleybüs yolunun 17 km olacağını, anlaşma sağlandığını ancak imzaların henüz atılmadığını ve yeni gelen yönetimin buna karar vereceğini söyledi.

'HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM'
Basının demokrasinin olmazsa olmazı olduğu belirten Fakıbaba herkesten helallik istedi. Fakıbaba "Bir defa Urfalı'ların bende çok emeği var. Bunu ben unutsam mezarda kemiğim unutmaz. İsteyerek bir karıncaya dahi zarar vermedim. Ahmet Fakıbaba kendini biliyor, ama şehircilik farklı bir şey. 10 kişinin yedisi memnun olmuştur, üç kişiyi de üzmüşümdür. Ben onlardan özür diliyorum. Hiçbir zaman kasıt olmaz bizde. Ben demokrat bir kişi olarak hep çoğunluğa baktım. Çoğunluğun isteği nedir? Çoğunluk neden mutlu olacak? Adil olduğuma inanıyorum, ama hatalarımız olmuşsa ben onlardan özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Basına teşekkür ediyorum. Zaman zaman eleştirdiniz. Zaten basın eleştirmezse başarı da gelmez. Yeter ki, eleştiriler samimi olsun. Beni öven yazılara değil, beni eleştiren, ama haklı olarak eleştiren yazılara çok önem verdim" dedi.

'SİYASİ YÖNÜM AĞIR BASIYOR'
Siyasi kariyeriyle ilgili olarak Fakıbaba, "Ahmet Fakıbaba 10 yıl Urfa'da belediye başkanlığı yapmış, tabi bundan sonra hem hekimim hem de siyasetçiyim. Siyaset yönüm şimdi daha ağır basıyor diye düşünüyorum. Tabi zaman neyi getirecek, neyi götürecek onu bilemiyorum. Ben siyasette bir makam peşinde olmadım. Bunu herkes de biliyor. Ben halimden memnunum" diye konuştu.

'URFA KİMİN FİRAVUN OLDUĞUNU İYİ BİLİYOR'
Topçu Meydanı'ndaki tartışmalara da değinen Fakıbaba, "Netice samimi olmaktır. O arkadaşlar bana gelselerdi, deselerdi 'ya başkan bir görüşelim.' Ben hiç dikkat etmedim. 2012'de proje çizilmiş ve o zaman Mısır olayı da yok. Arkadaşlara şöyle katılıyorum. Keşke piramit değil de beş tane Urfa'nın falanı olsaydı. O daha iyiydi. Ama bu büyütülecek bir olay değil. Bu çalışma gerektirir, fiyatı da bir şey değil onların. Çünkü onlar sac. Sacı alırsınız yeniden yaparsınız. Büyütülecek bir şey değil. Bizi Firavun edecek bir olay yok. Bu memlekette kimin Firavun olduğunu Urfalılar iyi biliyor. Allah'a çok şükür alnımızın akıyla geldik. Alnımızın akıyla gidiyoruz. Dedikleri doğru, bana gelselerdi, derdi çalışmayı başlatalım. Oranın amacı oraya bir şekil vermek değil. O açık olan şeyleri kapatmak. Kimse içine düşmesin diye. Havalandırma boşlukları onlar. Ben Firavun'um öbürleri falan… Bir Müslümana yakışmaz böyle şeyler. Ben 30 Mart'a kadar konuşmuyordum. 30 Mart'tan sonra karşılarında farklı bir Fakıbaba da görebilirler. Kimin ne olduğunu Allah bilir" dedi.

RABİA İSMİ BULVARA VERİLSİN TARTIŞMASI
Topçu Meydanı'na Rabia isminin verilmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarına söz verip vermediği şeklindeki bir soruya ise Fakıbaba, "Şunu samimiyetimle Rabia ismi mutlaka Urfa'da olması lazım. O gün de söyledim, bu gün de söyledim. O ismi hatırlamıyorum, eğer onlar öyle demişse doğrudur. Bakın ben Ahmet Fakıbaba olarak söylüyorum. Benim ismim Ahmet Fakıbaba, ben 62 yaşındayım. Şimdi sen gel beni Osman Yağmur yap. Bu ne derece doğrudur. Rabia ismine karşı olan mı var? Hayır. Ben ismin yaşatılması gerektiğini iyi biliyorum. Arkadaşlar söyledi diyorsa doğrudur. Ama insanlar hata yapmaz mı? Bir de bu meclisin kararıdır. Eğer ben meclis üyesi olsam Rabia ismini çevik kuvvetten Mardin yolundan gelen o cennet gibi, yemyeşil o bulvara verirdim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa Belediyesi'nin Borcu 186 Milyon TL! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement