Usta Şairler Ören'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Usta Şairler Ören'de Buluştu

Usta Şairler Ören\'de Buluştu

Ören Beldesinde bu yıl 7.si düzenlenen Melih Cevdet Anday şiir günlerinde Türkiye'nin usta şairleri bir araya geldi.

21.07.2012 14:52

Ören Beldesinde bu yıl 7. si düzenlenen Melih Cevdet Anday şiir günlerinde Türkiye'nin usta şairleri bir araya geldi. Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliğinde yapılan 2012 Melih Cevdet Anday ödüllerini şair Hüseyin Yurttaş ve İsmail Uyaroğlu kazandı. Ören Belediye Başkanı Kazım Turan "Anday'ın kitaplarını belediye olarak tüm okullara dağıtacağız" dedi. Şair Leyla Şahin ise "Birileri şairlere kulak verseydi bu ülkede ne 12 Martlar ne ihtilaller yaşanırdı" dedi.

Ören'de 7. si düzenlenen Melih Cevdet Anday Şiir günlerinde Türkiye'nin usta şairleri Ören'de buluştu. Şiir Günlerine CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Güllük Belediye Başkanvekili Tevfik Kırçın ve Eşi, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz şairler Leyla Şahin, Enver Ercan, Sezai Sadıkoğlu, Hüseyin Yurttaş ve İsmail Uyaroğlu katıldı.

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan " Melih Cevdet Anday Ören'in kalbinde yaşayan bir şairimizdir. Kendisi tam bir Ören aşığıydı. 7 yıldır şairimizi burada anıyoruz. Bundan sonra da anmaya devam edeceğiz. Ören Belediyesi olarak şairimizin kitaplarını okullarda öğrencilerimize dağıtacağız" dedi.

Şair Leyla Şahin ise "Melih Cevdet Anday kültür adamıydı. Ahmet Arif, Atilla İlhan ve Orhan Veli döneminin şairidir. Anday'ın Emir kitabını yetkililer, halk ve birileri okusaydı bu gün bu ülkede ne 12 Martlar ne de ihtilaller yaşanırdı" dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası ve Ören Belediye Başkanlığı işbirliğinde Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü bu yıl 2 yazara verildi. Komisyon tarafından belirlenen ödüle layık görülen, İsmail Uyaroğlu ve Hüseyin Yurttaş ödüllerini düzenlenen gecede aldı. Şairler düzenlenen gecede dinleyicilere şiir dağıttı.

Gecenin bir diğer etkinliği ise kendilerini "Beş benzemez" olarak adlandıran, Nevzat Karakış, Şenol Morgül, Sezai Sarıoğlu, Aynur Uluç ve İmran Uluç'un şiir, şarkı ve türkü dolu gecesi oldu.

Şairlere gecede Mehmet Tekirdağ, Hakan Solmaz, Onur Nazım Engin ve Ersin Elmas müzikleri ile eşlik ederken, programı izleyenler keyif ve şiir dolu dakikalar yaşadı.

Gecenin kapanış konuşması ve sanatçılara teşekkür ise Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir'den geldi. Demir, "Melih Cevdet ile 1965'de şiiri ile tanıştım. Bugün sayenizde bir kez daha tanışmış oldum" dedi ve gece adına teşekkür çiçeğini Aynur Uluç'a verdi.

Gece hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usta Şairler Ören'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement