Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğrugüven Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğrugüven Açıklaması

Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğrugüven Açıklaması

"Ergene hala 4. sınıf kirlilik oranı taşımaktadır"

23.09.2014 13:28

Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hacer Doğrugüven, Ergene Nehri'nin 4. sınıf kirlilik oranına sahip olduğunu savundu.

Aynı zamanda Uzunköprü Kent Konseyi Üyesi Doğrugüven, yaptığı açıklamada,  Ergene Eylem planı çerçevesinde Ergene Nehri'nin suyunun derin deşarjla Marmara Denizi'ne bırakıldığını söyledi.

Nehrin toplam uzunluğunun 264 kilometre olduğunu ve yaklaşık 30 kilometrelik alandan su içilebildiğini belirten Doğrugüven, şöyle konuştu:

"Çerkezköy ve Çorlu'ya geldikten sonra oradaki sanayi tesislerinin kirlettiği sular bu hale geliyor. Ergene Nehri'nin kirlenmesinde yüzde 80 sanayinin etkisi vardır. Geriye kalan yüzde 20'sini ise tarlalarda kullanılan ilaçlar ve gübreler kirletiyor."

Doğrugüven, Trakya'daki toprakların birinci ve ikinci sınıf kaliteli topraklar olduğunu vurguladı. Toprakların yeterince değerlendirilemediğini ve sulu tarım yapılamadığını aktaran Doğrugüven, şunları kaydetti:

"En çok eleştiri konusu olan Ergene birçok kez gündeme alınmış fakat henüz daha herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelen vatandaşlarımız bu tarihi köprüden geçerken ağır koku yüzünden çoğu kez rahatsız oluyor. Ergene Nehri'ndeki koku, bırakılan atıkların kokusudur. Deri fabrikaların sanayideki kötü malzemelerin kokusudur. Buradan gaz olarak çıkan koku insanların ciğerlerine zarar veriyor. Bunlar insan vücudunda uzun yıllar birikerek kanseri ortaya çıkartıyor." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Doğrugüven Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hüseyin TAŞ: **İpsala Çeltik Üreticileri Birliği başkanı bunları biliyor mu? Bilmiyorsa da öğrensin artık. Doktoru Edirne valisine şikayet edeceğine, Kent Konseyi ve Çevreci örgütlerle işbirliği yaparak, 'Ergene Hayata Dönsün' projelerine kitlesel destek versin. **Suç işleyenlerle işbirliği yapacağına, mağdur üreticiyi de yanına alarak, gerçek çevreci örgütlerle omuz-omuza verip, mücadele etmeli. 0 0 Yanıtla

Advertisement