Vali Çiftçi Deprem Simülatör Tırı'nı İnceledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Vali Çiftçi Deprem Simülatör Tırı'nı İnceledi

Vali Çiftçi Deprem Simülatör Tırı\'nı İnceledi
10.04.2012 18:12

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, doğal afetler hususunda halkı bilinçlendirmek için Türkiye'yi dolaşan "Hayata devam Türkiye Deprem Simülatör TIR"ını inceleyerek bilgiler aldı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, doğal afetler hususunda halkı bilinçlendirmek için Türkiye'yi dolaşan "Hayata devam Türkiye Deprem Simülatör TIR"ını inceleyerek bilgiler aldı.

Vali Çiftçi, doğal afetler konusunda halkı bilinçlendirmek için Türkiye'yi dolaşan ve bugün de Kütahya'ya gelen "Hayata devam Türkiye Deprem Simülatör TIR"ını inceleyerek AKUT Proje Koordinatörü Şenol Durmuş'tan bilgiler aldı.

Güvenli ve güvensiz oda olarak ikiye ayrılmış olan Deprem Simülatörü'ne de binen Vali Çiftçi, "Burada yaşamış olduğumuz 7.4 şiddetindeki depremde güvenli odada hiçbir şeyin olmadığını gördük. Ama biz 5.9 şiddetinde bir depremi Simav ilçemiz de yaşadık. Oradaki binaların yüzde 55'i o depremde hasar gördü. Eğer binalarımız sağlam olursa, eşyalarımızı sabitlersek, depremle yaşamayı öğrenirsek sanıyorum başımıza hiçbir şey gelmez" dedi.

(EFE-

10.04.2012 17: 52: 08

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çiftçi Deprem Simülatör Tırı'nı İnceledi - Son Dakika


Advertisement