Vali Erol: "Bu Ülkenin İnsanları İçin Mum Misali Yanmalısınız" - Son Dakika
Yerel

Vali Erol: "Bu Ülkenin İnsanları İçin Mum Misali Yanmalısınız"

Vali Erol: "Bu Ülkenin İnsanları İçin Mum Misali Yanmalısınız"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Sosyal Doku ve Mozaik Düşünce Topluluğu tarafından “Kariyer Günleri ve Meslek Zirvesi” kapsamında “İçişleri Bakanlığında Kariyer Fırsatları” konulu konferans gerçekleştirildi.

09.05.2014 12:46

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Sosyal Doku ve Mozaik Düşünce Topluluğu tarafından "Kariyer Günleri ve Meslek Zirvesi" kapsamında "İçişleri Bakanlığında Kariyer Fırsatları" konulu konferans gerçekleştirildi.

SÜ İİBF Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, İdari Yargı Hakimi Ramazan Turşak, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, "Öğrencilerimizin kariyer planlamaları açısından bu gibi toplantılarda elde edilen deneyimleri en az derste verdiğimiz bilgiler kadar önemsiyoruz"dedi.

"DERS DIŞI AKTİVİTELERİ ÖNEMSİYORUZ"

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "Bu gibi aktivitelerle öğrencilerimiz mesleki anlamda bilgilerini ve birikimlerini artırma fırsatı buluyorlar. Dersler elbette ki önemli ancak günümüzdeki yaklaşım eğitimde, dersler kadar ders dışı etkinliklerin de önemli olduğu yönünde. Bu yüzden biz özellikle öğrenci topluluklarımızın faaliyetlerine ayrı bir önem veriyoruz" diye konuştu.

"MESLEK SEÇERKEN KENDİNİZİ TEST EDİN"

Öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak onlara kariyer planlamaları noktasında tavsiyelerde bulunun Konya Valisi Muammer Erol, "Bazı mesleklerin insanı şekillendiren ve belli kalıplar içerisine koyan etkileri vardır. Örneğin, valilik, kaymakamlık mesleğini seçmeyi düşünen arkadaşların işin maddi boyutunu bir kenara bırakmaları gerekiyor. Çünkü bu mesleğin olmazsa olmazı milletin ve memleketin menfaati ve bu ülkenin insanları için mum misali yanmaktır. İşin esası budur. Eğer kendinizi buna, milletin ve kamunun menfaatlerine adamamışsanız, sizden hizmet bekleyen herkesin küçücük de olsa her ihtiyacına göre davranmıyorsunuz ne olur bu meslekleri seçmeyin. Karakterinize bir bakın, kendi ihtiyaçlarınızı ön planda tutan bir yapıya sahipseniz bu meslekler size göre değil. Çünkü bu tür meslekler sadece sizin değil ailenizin de fedakarlıklar göstermesi gereken mesleklerdir" dedi.

"BU SIRALARI İYİ DEĞERLENDİRİN"

Öğrencilere içinde bulundukları imkanları iyi değerlendirmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Erol, "Bugün bulunduğunuz sıralarda oturuyor olmanız inanın çok büyük bir fırsat. Sizin yaşıtlarınızın pek çoğu dışarıda, o yüzden bulunduğunuz noktayı iyi değerlendirin. Bu sıralarda donanımızı artırmaya dönük olarak elinizden ne geliyor ise zerresini ıskalamadın yapın. Çünkü ileride bu mesleklere geldiğinizde bu memlekete, bu insanlara, bu ülkeye verebileceğiniz güzelliklerin yolu sizin donanımlı olmanızdan geçiyor. Çok büyük imkanlar içerisindesiniz, biz bunların hiçbirini göremedik. Burada size tanınan imkanları üreterek daha fazla faydaya, hizmete dönüştürmek gibi sorumluluğunuz var" şeklinde konuştu.

İdari Yargı Hakimi Ramazan Turşak, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Höyük Kaymakamı Bayram Türker de öğrencilere deneyimlerini paylaşarak öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Konferansın ardından SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, konuşmacılara günün anısına plaket takdim etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Erol: 'Bu Ülkenin İnsanları İçin Mum Misali Yanmalısınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement