Konya Valisi Erol'dan Üniversite Öğrencilerine Konferans - Son Dakika
Yerel

Konya Valisi Erol'dan Üniversite Öğrencilerine Konferans

Konya Valisi Erol\'dan Üniversite Öğrencilerine Konferans

Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesinde düzenlenen konferansta üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

09.05.2014 16:21  Güncelleme: 16:23

Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) düzenlenen konferansta üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Erol, SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonundaki "İçişleri Bakanlığında Kariyer Fırsatları' konferansında, bazı mesleklerin insanı şekillendiren ve belli kalıplar içerisine koyan etkileri olduğunu söyledi.

Valilik ve kaymakamlık mesleğini seçmeyi düşünenlerin işin maddi boyutunu bir kenara bırakmaları gerektiğini belirten Erol, "Çünkü bu mesleğin olmazsa olmazı milletin ve memleketin menfaati, bu ülkenin insanları için mum misali yanmaktır. İşin esası budur" diye konuştu.

Öğrencilere içinde bulundukları imkanları iyi değerlendirmeleri gerektiğini anlatan Vali Erol, şunları kaydetti:

"Bugün bulunduğunuz sıralarda oturuyor olmanız inanın çok büyük bir fırsat. Sizin yaşıtlarınızın pek çoğu dışarıda, o yüzden bulunduğunuz noktayı iyi değerlendirin. Bu sıralarda donanımızı artırmaya dönük olarak elinizden ne geliyor ise zerresini ıskalamadan yapın. Çünkü ileride bu mesleklere geldiğinizde bu memlekete, bu insanlara, bu ülkeye verebileceğiniz güzelliklerin yolu sizin donanımlı olmanızdan geçiyor. Çok büyük imkanlar içerisindesiniz, biz bunların hiçbirini göremedik. Burada size tanınan imkanları üreterek daha fazla faydaya, hizmete dönüştürmek gibi sorumluluğunuz var."

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, bu gibi aktivitelerle öğrencilerin mesleki anlamda bilgilerini ve birikimlerini artırma fırsatı bulduğunu bildirdi.

Konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, İdari Yargı Hakimi Ramazan Turşak, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Valisi Erol'dan Üniversite Öğrencilerine Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement