Vali Gül, İşgem İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Gül, İşgem İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Vali Gül, İşgem İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Davut Gül İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) inşaatında incelemelerde bulundu.

21.12.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Davut Gül İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) inşaatında incelemelerde bulundu.

Merkez hakkında Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Gül, inşaatın 2017 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi. Girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini sağlamak amacıyla İş Geliştirme Merkezi kurulması için çalışma başlatıldığını hatırlatan Gül, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunulan ve kabul gören projenin 7,2 milyon Euro bütçeli bir iş olduğunu ifade etti.

İş Geliştirme Merkezini işletmekle yükümlü olan kurumların Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olduğunu kaydeden Gül, OSB'de İŞGEM'in 10 bin metrekare alana kurulacağını, içerisinde 150 kişilik konferans salonu, eğitim salonu, bilgisayar salonu, toplantı salonu, görüşme odaları yönetim odaları ile lokanta bulunacağını söyledi.

İŞGEM'in şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkılar sağlayacağını vurgulayan Gül,"Bu inşaat bittiğinde merkez, işletmelerin hayatta kalma ve büyüme imkanlarını artırarak istihdam yaratacak bir iş kurma modeli olacak. İŞGEM ofis ve üretim alanı mobilya, bilgisayar ve internet ağı, güvenlik, eğitim bilgisayar, görüşme, toplantı ve konferans salonları gibi temel fiziksel altyapı hizmetleri sunacaktır. Faks, fotokopi, sekreterlik ve posta gibi temel ofis desteği hizmetleri de sunacak olan İŞGEM; iş planı hazırlanması, muhasebe, yasal ve bürokratik konularda danışmanlık; vergi, istihdam, planlama, yönetim ve pazarlama konularında girişimsel başlangıç ve danışmanlık hizmeti verecek." dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Gül, İşgem İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement