Vali Kenan Çiftçi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Vali Kenan Çiftçi Açıklaması

Vali Kenan Çiftçi Açıklaması

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, il merkezi, ilçeler ve belde belediye başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundu.

22.02.2012 06:47

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, il merkezi, ilçeler ve belde belediye başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundu.

Vali Çiftçi, belediye başkanlarına, "Projelerinizi birbirinizli paylaşın. Kütahya, ilçe, belde ve köyleriyle hep birlikte kalkınmalı" dedi.

Kütahya'nın 2023 vizyonunun hazır olduğunu kaydeden Vali Çiftçi "İlçelerde Kaymakamlar, Belediye Başkanları, STK'larla ilgili güzel çalışmalar yapıyorlar. Buda güzel bir paylaşımdır. Başbakanımızda eğitimin üzerinde ciddi durdu. Eğitimin her alanında sizler bu işin içinde yer alacaksınız. Sizler yer almazsanız bizler gerekli kalkınma ve büyümeyi sağlayamayız. Nasıl yer alacaksınız? Biz yaklaşık 6 yıldır Benchmarking uyguluyoruz. Belediye başkanlarımızın da bu istemin içinde yer almasını istiyorum. Vakti müsait olan tüm arkadaşlarımızı Milli Eğitimin içinde yer almasını istiyorum. Bütün Belediye Başkanlarımızın çok güzel fikirleri var.Burada bir diğer konuda Bilgi paylaşımı, küçüklü büyüklü belediyelerimizin çok güzel farklı uygulamaları var. Biz bazen bu uygulamaları takip edemeyebiliyoruz. Takip edebilsek Beldemize, ilçemize veya ilimize veya Ülkemize çok ciddi katkılar sağlayacağız. Biz Kaymakamlarımızla birlikte bir site oluşturduk ve burada projelerimizi paylaşıyoruz. Miabook diye bir site yaptık kaymakamlarımız ve daire müdürlerimiz projelerini oraya atıyorlar ve oradan kendilerine uyarlamaya başladılar.

Bütün belediyeler projelerini birbirleriyle paylaşır ve her belediye kendine bunu uyarlayarak yaparsa, Kütahya'nın tamamı güzelleşir. Yoksa sadece Simav'ın güzelleşmesiyle, Aslanapa'nın güzelleşmesiyle ilimizi kalkındırma şansımız yok. Biz komple top yekün, yek vücut beraberiz. O yüzden hep birlikte yapmalıyız. Bazı ilçelerde toplantılar yapmıştık. Arzu ederlerse bundan sonra bizim yapabileceğimiz, bizim üstesinden gelebileceğimiz ve çözebileceğimiz sorunlarını bir arada dile getirmek adına bütün ilçelerde sivil toplum örgütleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve kaymakamlarımızla beraber bunları da yapabiliriz. Biz gönlümüzü ve her şeyimizi size açıyoruz. Hep beraber kalkındıralım diye, biz burada beklenti memnuniyet anketi yapıyoruz, sizlerde yapın. Burada herkesin farklı düşünceleri olabilir. Kütahya'da herkes düşüncelerini özgürce söyleyebilmeli. Herkes her şeyi Kütahya'da konuşabilecek. Biz Kütahya ve ilçelerimiz adına en doğrusunu bulmaya çalışıyoruz. Kimse kimseyi incitmeden tatbiki bunlar olacak. Swot analizleri ilimiz ve ilçelerimizde bitti. Biz stratejik planımızı da yaptık ve buna paralel ilçelerimizde analizlerini tamamladı" şeklinde konuştu

"HER ALANDA CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR"

"Burada ben ve atanmışlar, ya memleketlerine yada başka yerlere gidecekler. Ama sizler buralısınız, Kütahyalısınız yapılan her şey yapılan hedefler ve güzel şeyler sizinle beraber kalacak o yüzden çok çalışmamız gerekiyor" diyen Vali Çiftçi, "Bu arada toplumsal sorunlara da çok ciddi manada eğiliyoruz. Dilencilikle mücadelede geçen yıldan itibaren başlattığımız projemiz var ve bunun sayesinde çok ciddi azalmalar oldu. Bunun üzerinde neden duruyoruz?. Bütün her şeyimizi biz yapsak bile bir kişi soğuktan ölse, birisi açlıktan, fakirlikten ölse o zaman biz bunun hesabını veremeyiz. Kütahya'da herkeste 'Kütahya bir adım ileriye nasıl gidebilir ve neler yapabiliriz' fikir ve düşüncesinde olduğunu gördüm. Herkes bu konu ile ilgili güzel fikir ve düşünceler yürütüyor. İnşallah Kütahya bu ekibi ile bu oluşumu ile çok daha ilerilere gidecektir.

Kütahya'da her alanda ciddi yatırımlar yapılıyor. Yürütülen çalışmalar bir anda bitmiyor. Bunları sizlerle birlikte paylaşacağız" diye konuştu.

Daha sonra bazı Kamu kurum ve kuruluşlar tarafından belediyelerden istenenleri aktaran Vali Çiftçi, söz alan istek ve arzularını aktaran tüm belediye başkanlarını tek tek dinledi.

Vali Kenan Çiftçi'nin başkanlık yaptığı toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, bazı daire müdürleri ile İlçe ve belde belediye başkanları katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kenan Çiftçi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement