Vali Savaş'tan Engellilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Savaş'tan Engellilere Ziyaret

Vali Savaş\'tan Engellilere Ziyaret

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Manisa Bedensel Engelliler Derneği'nin ziyaret etti.

19.09.2013 12:54

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Manisa Bedensel Engelliler Derneği'nin ziyaret etti.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız'la bir araya gelen Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, engellilere hizmet götüren kurumların ihmalkar bir tutum sergilediğini belirterek, "Ama günümüz şartlarında tüm dünyada, özellikle de ülkemizde, bu alanda kurumların duyarlılığı, mevzuatın düzenlenmesi engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını veya hayatını onurlu birer birey olarak yaşaması için gerekli olan şartların oluşturulması anlamında çok önemli gelişmelerdir. Aslında bizim ziyaretimiz biraz gecikmiş de olsa bu duyarlılığın Valilik Makamı şahsında bir mesaj olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bunu birey olarak ben zaten her zaman hisseden kişiyim. Her ne kadar aile bireyleri içerisinde bir engelli olmasa da yakın çevremizde herkesin engelli akrabası ve yakınları var. Bunu birey olarak hissetmenin ötesinde, kurumsal anlamda da her bir kurumun engelli bireylere duyarlı hizmet götürmesi mutlak surette zaruri, aynı zamanda kanuni yükümlülüktür. Biz kanuni yükümlülüğün ötesinde bir gönül yakınlığı anlamında da engelli vatandaşlarımızı ve sivil toplum örgütümüzü her zaman önemsiyoruz. Bu vesileyle bir araya gelerek hem iade-i ziyaret yükümlülüğümüzü yerine getirelim hem de tekrar kaynaşmak için bir fırsat oluşturalım diye buraya geldik. Kendileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Vali Savaş'ın ardından konuşan Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bizler engelli değilmişiz, sağlam bireylerden biriymişiz gibi aramızda bulundukları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın valilerimiz bizlerin en büyük destekçileri. Onların destekleri bizim üzerimizde oldukça bizlerin önümüzde engel olmuyor, hiçbir kurumda hiçbir sıkıntımız kalmıyor." dedi.

Daha sonra Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız dernek binasının kendilerine yetmediğini daha geniş bir yere ihtiyaçları bulunduğunu belirterek, Vali Savaş'ın kendilerine bina konusunda yardımcı olmasını istedi.

Vali Savaş ise bina sorununun çözümü konusunda değerlendirmede bulunacaklarını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Savaş'tan Engellilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement