Van'da Kar ve Fırtına - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van'da Kar ve Fırtına

Van\'da Kar ve Fırtına
24.03.2013 10:14

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı.

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün gece saatlerinde kentte etkili olan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 45 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını tekrar ulaşıma açmak için çalışmalara başladığı kaydedildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kar kalınlığının Bitlis'te 75, Hakkari'de 31 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, bölgede hava sıcaklıklarında 2 ile 4 derece düşüş yaşanacağını bildirdi.

Güney ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, akşam ve gece saatlerinde ise saatteki hızı 30 ile 50 kilometreye arasında değişen yer yer kuvvetli rüzgar esmesinin beklendiğini ifade eden yetkililer, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, zirai faaliyetlerin olduğu bölgelerde don tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Yetkililer, ayrıca yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde de çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

-Bitlis'te karla mücadele ekiplerinin YGS mesaisi-

Bitlis'te gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilerin mağdur olmamaları için karla mücadele ekipleri yoğun çaba gösterdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gece saatlerinde kar yağışının etkili olmasıyla merkeze bağlı birçok köy yolu ile Hizan ve Mutki ilçe yollarında aksaklıklar yaşandı.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'un talimatıyla harekete geçen İl Özel İdaresi ve Karayolları İl Müdürlüğü ekipleri, sınava girecek öğrencilerin mağdur olmaması için karla mücadele çalışması başlattı.

Gece boyunca yolları açık tutan ekipler, sabah saatlerinde de merkeze bağlı köy ve ilçelerdeki yolları ulaşıma açtı. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Kar ve Fırtına - Son Dakika


Advertisement