Vatandaşlar yaralı martıyı balıkla besliyor - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlar yaralı martıyı balıkla besliyor

Vatandaşlar yaralı martıyı balıkla besliyor Yaralı martıya vatandaşlar sahip çıktı Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaralı olduğu için uçamayan martıya vatandaşlar sahip çıktı.

21.12.2022 15:15  Güncelleme: 16:19

Vatandaşlar yaralı martıyı balıkla besliyor

Yaralı martıya vatandaşlar sahip çıktı

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaralı olduğu için uçamayan martıya vatandaşlar sahip çıktı. Vatandaşlar yaralı martıyı balıkla besliyor.

Biga ilçesine bağlı Aksaz Köyü'nde bir hafta önce balıkçı teknesine düşen ve yaralı olduğu için uçamayan martıya vatandaşlar sahip çıktı. Köylüler tarafından martının kahvehanede bakımını üstlenirken, balıkçılar ise karnını doyuruyor. Balıkçıların 'Bulduk' adını verdiği martının sağlığına kavuşmasının ardından doğal hayatına geri bırakılacak.

Martıya kendi balıkhanesinde bakan balıkçı Fikri Aydın, "Bir hafta önce bulduk. Adını da 'Bulduk' koyduk. Milli Parklar'a haber verdik. Şuan da ben bakıyorum, kendi ellerimle besliyorum, balık yediriyorum. Durumu çok iyi şuanda, uçabildiğinde tekrar doğal ortamına bırakacağız" diye konuştu.

Köyde yaşayan Furkan Çavdar ise kahvehanede karınlarını doyurdukları kedilerin de olduğunu ifade ederek, "Kedilerle aralarında soğuk savaş var, balıkları paylaşamıyorlar. Fakat sıkıntıya izin vermiyoruz. Balıkçı Fikri abimiz martının bakımını üstlendi, iyileşince salacağız" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar yaralı martıyı balıkla besliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşlar yaralı martıyı balıkla besliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement