Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası - Son Dakika
Yerel

Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Erkan Aksoy, verem tedavisinin Verem Savaş Dispanserlerinde ücretsiz yapıldığını bildirdi.

03.01.2012 16:00

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Erkan Aksoy, verem tedavisinin Verem Savaş Dispanserlerinde ücretsiz yapıldığını bildirdi.

Aksoy, "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin verem mikrobuyla enfekte olduğunu belirterek, her yıl yaklaşık 9 milyon kişinin verem hastalığına yakalandığını kaydetti.

Türkiye'de yılda yaklaşık 17 bin yeni verem hastasının ortaya çıktığını ifade eden Aksoy, şunları bildirdi:

"Dünyada bir tek etkene bağlı, tedavisinin olmasına rağmen en çok ölüme yol açan hastalıktır. 2008 Yılında Verem Savaşı Dispanserlerine kayıtlı 18 bin 452 verem hastası bulunmaktadır. Türkiye'de bu hastaların yüzde 62'si erkek, yüzde 38'i kadındır. Verem hastalığı belirtileri, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, çocuklarda kilo alamama, gece terlemesi, öksürük, balgam, öksürükle kan tükürme, göğüs, sırt, yan ağrısı, nefes darlığıdır. Gırtlak veremi ses kısıklığı yapabilir. Yaklaşık üç haftadan uzun süren öksürükte veremden şüphelenmek gerekir. Verem tedavisi Verem Savaş Dispanserlerinde ücretsiz yapılıyor. Bu standart tedavi, hastanede yada dispanserde aynı şekilde düzenlenir. Tedavide kullanılan bütün ilaçlar verem savaş dispanserlerinden ücretsiz verilir. Tedavide verilen ilaçların düzenli içilmesi çok önem taşır. Çünkü hastaların bir kısmı tedaviyi terk etmekte ve toplumda basil saçmayı sürdürmektedirler."

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement