Yakan Çifti Avrupa'yı Salladı - Son Dakika
Yerel

Yakan Çifti Avrupa'yı Salladı

Yakan Çifti Avrupa\'yı Salladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un başarılı karateci çifti Avrupa şampiyonasında şov yaptı.

05.05.2014 11:50

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un başarılı karateci çifti Avrupa şampiyonasında şov yaptı.

Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen 49. Avrupa Karate Şampiyonası için ülkeye giden milli takım kafilesinde sporcularından Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü karatecilerinden kata erkekler dalında Mehmet Yakan ve kumite dalında yer alan ise Tuba Yakan, milli takımı sırtlayan sporcular oldu. Geçtiğimiz yıl dünya evine giren ve Türk karatesinde önemli dereceler elde eden Büyükşehirli Yakan çifti yeni dereceler kazanarak yurda döndü.

Erkekler kata dalında şampiyon sporcu Mehmet Yakan bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. Milli takım bayanlar kumitede yer alan bir diğer Kocaeli Büyükşehir Belediyesporlu sporcu Tuba Yenen Yakan ise ilk turda Romanya karşısında teknik nakavtla rakibine üstünlük sağladı. Ay-Yıldızlı kızlar, ikinci turda güçlü Rusya karşısına çıktı. Tuba Yenen Yakan ilk turda rakibini yenerek avantaj sağlarken, Meltem Hocaoğlu 68 kilo finalisti Inga Sheroziya'ya 1-0 yenildi. Serap Özçelik serini kader maçında rakibini 3-0 yenerek, Türkiye'yi üçüncü tura taşıdı.

Üçüncü turda geçen yılın Avrupa ikinci Fransa'yı Serap Özçelik ve Tuba Yenen Yakan'ın galibiyetleriyle geçen Kadın Kumite Takımımız, grup finalinde Ukrayna karşısına çıktı. Tuba Yenen Yakan ilk maçta çok zorlamasına rağmen rakibinden puan alamadı ve ilk maç 0-0 berabere sonuçlandı. İkinci maçta Merve Çoban rakibini 3-0 yenerek kritik bir galibiyete imza attı.

Serinin son maçında bir ara 3-0 geriye düşen Serap Özçelik son 30 saniyede iki puan almayı başardı. Galibiyet ve beraberlik sayıları eşit olmasına rağmen, Kadın Kumite Takımı puan averajıyla finalist oldu. Kadın Kumite Takımımız final maçında ise ev sahibi Finlandiya yenerek Avrupa Şampiyonluğu unvanını korudu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yakan Çifti Avrupa'yı Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement