Yalova'da Zeytin ve Çocuk Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Zeytin ve Çocuk Projesi Sona Erdi

Yalova\'da Zeytin ve Çocuk Projesi Sona Erdi

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün hazırladığı Zeytin ve Çocuk projesi sona erdi.

25.12.2013 12:13  Güncelleme: 12:10

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan "Zeytin ve Çocuk" projesinin kapanış programı törenle yapıldı.

Prof. Dr. Sabahattin Özbek Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazanması özelde ise zeytin ve zeytinyağı tüketiminin faydalı etkilerini öğrenerek bu ürünleri çocukların daha fazla tüketmesini sağlamak amacıyla hazırlanan proje ile zeytin ve zeytinyağı tüketiminin artacağını söyledi.

Projenin bir Avrupa Birliği (AB) projesi olduğunu hatırlatan Boz, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında okullarımızdaki öğrencilerimize zeytin ve zeytinyağının tüketiminin faydaları anlatıldı. Çocuklarımızın bu ürünü tüketmeleri belirtildi. Kısa süre içinde Yalova'daki bu proje Türkiye ve Avrupa'ya yayılan bir ışık gibi olacak. Bu proje ile zeytinin çocuklara sevdirilmesine değindik. Ayrıca 4 kutsal kitapta da zeytinin adı geçiyor. Bu ürünün üretim ve tüketiminin de artırılması gerekiyor. Projeyi yürütenlere çok teşekkür ediyorum."

Boz, konuşmanın ardından sunum yaparak enstitüde yürütülmekte olan zeytinle ilgili Ar-Ge projelerini anlattı.

Konuşmaların ardından proje kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından öğrencilerin yaptığı eserlerden oluşan sergi gezildi. Konuklara ise zeytin ve zeytinyağı ikram edildi.

Öte yandan törene, Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ferhat Han, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selda Altan ile öğrenci ve öğretmenler katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Zeytin ve Çocuk Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement