Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı İbrahim Erdoğan, meclise getirilen Memur Sendika Yasası'nın grev ve toplu sözleşmeyi içeren bir biçimde düzenlenmesini istediklerini söyledi.
Erdoğan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarının günün kutladı.
Çalışma yaşamında gasplar yaşandığını öne süren Erdoğan, uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak grevsiz bir sendika yasası çıkarılmak istendiğini savunarak, şunları kaydetti:
"İşte biz KESK olarak Meclise getirilen Memur Sendika Yasası'nın grev ve toplu sözleşmeyi içeren bir biçimde düzenlenmesi için bu gün buradan Meclis Bütçe ve Plan Komisyonuna ve Sivas Milletvekillerine grev hakkı içermeyen bir yasayı kabul etmeyeceğimizi ve yasayı bizim taleplerimiz doğrultusunda düzenlenmesine destek sunmaları için faks çekeceğiz."
Konuşmasının ardından faks çeken Erdoğan, "Buradan sembolik 1 tane faks çekeceğiz. Olacak faks çekme eylemimize yasanın görüşüldüğü sürece devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
- SİVAS
Son Dakika › Yerel › Yeni Memur Sendika Yasası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?