Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Göldağı köyünde, muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimleri yapılamayacak.

21.03.2014 17:31

Gölpazarı ilçesine bağlı Göldağı köyünde, muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin yapılamayacağı bildirildi.

İlçe Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Gölpazarı Yüksek Seçim Kurulu kararı gereğince, seçmen listesinde 9 seçmenin bulunduğu, seçilebilme yaşı olan 25 yaşın üstünde 8 kişinin olduğu, 1 kişinin ise 25 yaşın altında olduğundan ve sadece seçme yeterliliğine sahip olduğundan, Göldağı köyünde muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi yapılmayacaktır" ifadesi kullanıldı.

Göldağı köyü sakinlerinin, İl Genel Meclisi üyeliği için ise 30  Mart yerel seçimlerindeki oylarını Kurşunlu köyünde kullanacağı belirtildi.

Göldağı Muhtarı Muzaffer Kaya ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy nüfusunun 10 olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Nüfusumuzdan birisi özürlü, diğer 9 kişinin 8'i ise 25 yaşın üstünde, seçme ve seçilme hakları var. Ancak sadece bir kişinin seçme hakkı olduğu, seçilme hakkı olmadığından dolayı Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar gereği, köyümüzde muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi yapılmayacaktır. Eğer, seçilme hakkı için yeterli nüfus sayısı bulursak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden ara seçimle muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi yapılacaktır." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement