Yozga'ta Yaşanan Su Kesintileri - Son Dakika
Yerel

Yozga'ta Yaşanan Su Kesintileri

Yozga\'ta Yaşanan Su Kesintileri

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, son günlerde şehir merkezinde yaşanan su kesintilerinin, kuraklık ve ana içme suyu hattındaki arızalardan kaynaklandığını bildirdi.

08.09.2014 14:04

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, son günlerde şehir merkezinde yaşanan su kesintilerinin, kuraklık ve ana içme suyu hattındaki arızalardan kaynaklandığını bildirdi.

Arslan, arızaların kaynaklandığı Esentepe bölgesinde incelemelerde bulunarak, Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin'den bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, arızalara en kısa sürede müdahale ederek, vatandaşları mağdur etmemeye çalıştıklarını söyledi.

Arslan, su sıkıntısına karşı da Arapseyfi bölgesindeki ana kaynakta 4 kuyu daha açıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Buradan saniyede 45-50 litre su şebekeye verilmektedir. Şayet bu yapılmamış olsaydı ilimizde su sıkıntısı daha fazla hissedilecekti. Yaşanan bunca sıkıntıya rağmen su tüketiminde vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Zira su tüketiminde duyarsızca yaklaşımda bulunulması diğer insanların ihtiyaçlarını, komşuluk hakkını görmezden gelmek demektir. Bu yüzden de bugünden itibaren uygun bir planlamayla dönüşümlü olarak su verme kararı aldık."

Belediyenin su kesintileri ile ilgili sık sık eleştirildiğini ifade eden Arslan, "Su meselesi 24 saat gündemimizdedir. Kuraklıktan kaynaklanan sıkıntıları azaltmak için yeni kaynak arayışlarımız iki aydan beri devam etmektedir. İyi niyetli eleştiri ve yaklaşımlara bir sözümüz olamaz. Ancak bu sıkıntıları görmezden gelerek art niyetli bir şeyler üretmeye çalışmanın da haklı tarafı bulunmamaktadır" dedi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozga'ta Yaşanan Su Kesintileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement