Yüksekova'ya Yeni Trafo Merkezi - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'ya Yeni Trafo Merkezi

Yüksekova\'ya Yeni Trafo Merkezi

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş (TEİAŞ) tarafından yapılması planlanan trafo merkezi için Ankara ve Van'dan gelen teknik ekip incelemelerde bulundu.

28.06.2013 18:17

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş (TEİAŞ) tarafından yapılması planlanan trafo merkezi için Ankara ve Van'dan gelen teknik ekip incelemelerde bulundu.

Türkiye Elektrik İletişim A.Ş (TEİAŞ) tarafından Yüksekova'ya iki yıl önce yapılması planlanan 154 kV yüksek gerilim trafo merkezinin kurulması için Ankara ve Van'dan Yüksekova'ya gelen ve aralarında TEİAŞ 17'inci İletim Tesis ve İşletme Grup Müdür Yardımcısı Nevzat Sertkaya, TEİAŞ Genel Müdürlüğü İnşaat Dairesi Başkanlığı Başmühendisi Ömer Hamdioğlu ve Harita Başmühendisi M. Salih Acar'ın da bulunduğu teknik ekip yer tespit çalışması yaptı. Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı'nın da eşlik ettiği ekip, Yüksekova'ya bağlı Dara köyü yakınlarında trafo merkezi için uygun görülen beş alternatif araziyi gezerek incelemelerde bulundular.

Yüksekova'nın özellikle kış aylarında yaşanan elektrik sorununa kalıcı çözüm üretmek için ilçeye gelen teknik ekip, kurulması planlanan trafo merkeziyle Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Hakkari'ye bağlı Kırıkdağ köyüne enerji dağıtımının yapılacağını belirttiler.

Kurulacak olan trafo merkeziyle birlikte Yüksekova'ya bağlı tüm köylere rahatça elektrik sağlanacağını belirten Van TEİAŞ 17. İletim Tesis ve İşletme Grup müdürlüğünden Grup Müdür Yardımcısı Nevzat Sertkaya, "Van TEİAŞ Müdürlüğümüzce daha önce Demirkonak köyünde seçilen arazinin kamulaştırmasında sorun yaşandığından yeni yer seçimi için çalışmalar başlatılmıştır. Bu trafo merkezine Başkale trafo merkezinden ve Kırıkdağ Hidroelektrik Elektrik Santralleri'nden (HES) yapılacak enerji iletim hatları ile enterkonnekte sisteme bağlanacaktır. Alternatif olan beş araziye bakıldı. Teknik ve işletme yönüyle en uygun yer seçilecek. Bu trafo merkezi tamamlanınca Yüksekova'ya bağlı tüm köyler buradan beslenecektir" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksekova'ya Yeni Trafo Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement