Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Yüreğir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çeşitli mahallelerde yıkım çalışmalarına başladığı bildirildi.

26.06.2013 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çeşitli mahallelerde yıkım çalışmalarına başladığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı yazılı açıklamada, çalışmalar kapsamında Kışla Mahallesi'nde yıkım çalışmalarının başladığını belirtti.

Yüreğir'in deprem kuşağında olduğunu, olası bir depremde can ve mal kaybının yaşanabileceğini ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:

"1998 yılında yaşanan 6.2 büyüklüğündeki bir depremde 145 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ya da evlerini kaybetmişlerdi. Bu acı olayların yaşanmaması için Yüreğir de gerçek kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Mevcuttaki evlerin yerine modern binalar yapılacak ve vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Kışla Mahallemizde 60 dönümlük alanda, 324 adet mevcut konutun yıkılarak, yerine 786 adet yeni konut ve 43 adet işyeri yapılacaktır. Burada yapılacak yeni konutlar ve işyerleri alanın sadece yüzde 20'sini oluştururken, geriye kalan yüzde 80'lik kısım ise yol, yeşil alan, otopark ve açık alanlardan oluşacaktır. " - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement