Zincirli 'Kurbanlık' Eylemi - Son Dakika
Yerel

Zincirli 'Kurbanlık' Eylemi

Zincirli \'Kurbanlık\' Eylemi

KARDEMİR İşten Çıkardığı İşçiler Kendilerini Zincirleyerek, 'Kurbanlık Kardemir İşçileri' Yazılı Dövizlerle Eylem Yaptı.

12.11.2010 20:50

Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın (Kardemir) işten çıkardığı işçiler kendilerini zincirleyerek, 'Kurbanlık Kardemir işçileri' yazılı dövizlerle eylem yaptı.Kardemir'in işten çıkardığı yaklaşık 30 işçi ve yakınları bugün Karabük Belediyesi'nin önünde kendilerini birbirlerine zincirleyerek eylem yaptı. Ellerinde 'Kurbanlık Kardemir işçileri' yazılı dövizler bulunan işçiler, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç ve AK Parti Karabük milletvekilleri aleyhinde, 'Gel vatandaş gel, Yolbulan ve Güleç'in kurbanlıkları burada' ve 'İşçiler burada vekiller nerede' diye sloganlar attı.

Başına kurşun isabet eden 4 yaşındaki Edanur Avcı'nın ölümünü araştırmak için Karabük'e gelen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel ile birlikte belediyenin önüne gelerek işçilere destek verdi. İşçilere hitaben konuşan Ahmet Ersin, sorunu TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na taşıyacaklarını, CHP olarak konunun takipçisi olacaklarını ve her platformda işten atılan işçilerin haklarını savunacaklarını söyledi.CHP milletvekillerinin ayrılmasının ardından işçiler eylemlerini sürdürdü. Karabük Belediyesi'ndeki makamından inen Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili'nin işçilerle yaptığı görüşmelerin sonucunda eylem sona erdi.

- KARABÜK DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Zincirli 'Kurbanlık' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement