Zonguldak İl Müftülüğü ve İhh'dan, Konferans - Son Dakika
Yerel

Zonguldak İl Müftülüğü ve İhh'dan, Konferans

Zonguldak İl Müftülüğü ve İhh\'dan, Konferans

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, Çanakkale ve Maden Şehitleri anma programı düzenlendi.

10.03.2013 18:35

Zonguldak İl Müftülüğü ile

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, Çanakkale ve Maden Şehitleri anma programı düzenlendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Konferans salonunda düzenlenen konferansa, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu, ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen, Diyanet Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Zonguldak Gönüllü Temsilcisi Salih Merdivan ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz yaptığı konuşmada, "8 Mart Dünya Kadılar günüdür. Hepsinin kökünde Kuranın hayat bulması yatıyor. Şehitlerimizi şehit yapan o cephelerde canlarını feda eden gencecik askerlerimiz olmasaydı biz bugün bu hürriyet içerisinde belki bu toplantıları yapamazdık. Onun için onlar canlarını din için verdiler, vatan için verdiler, bayrak için verdiler. İleride Çanakkale Şehitlerimiz için geniş çapta programlarımız olacak inşallah. Tabi burası şehit veren bir vilayetimiz. Kefensiz yatan toprak altında binlerce kardeşlerimiz rızıkları uğruna çoluk çocuklarını beslemek amacıyla canlarını toprak altında, maden altında veren şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Onlarında geride kalanlarına sabır diliyoruz. Kuranın hayat bulması bizim için çok önemlidir. Kuran hedefimiz olduğu zaman biz kuranın kendimizde hayat bulduğunu ya da bizimle onunla hayat bulduğumuzu göreceğiz" dedi.

Ardından, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Ağırman, "Kur'an Hayat olsun, Kur'an Hayat bulsun" konulu konferans verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak İl Müftülüğü ve İhh'dan, Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement