Zonguldak'ta İstiklal Marşı'nın Kabulü - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta İstiklal Marşı'nın Kabulü

Zonguldak\'ta İstiklal Marşı\'nın Kabulü

Zonguldak Atatürk Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenledi.

12.03.2012 15:34

Zonguldak Atatürk Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenledi.

Zonguldak Atatürk Lisesi tarafından Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı gerçekleştirildi.

Programa; Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Belediye Başkanı Danışmanı Erol Yılmaz, GMİS Genel Müdürü Eyüp Alabaş, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü, milli eğitim şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Zonguldak Atatürk Lisesi Müdürü Ali Zaman, "Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurumuzu ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. Türkiye'de ilk defa bir milli marş yazılması teşebbüsü 190'de Genel Kurmay Başkanı İsmet İnönü tarafından yapıldı. Sevgili gençler, İstiklal Marşı'nı sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal Marş'ımızı coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. Bu yüce destanı yazan ustayı hem de yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anıyorum. Ustanın demiyle, Allah bu millete bir daha İstiklal Marş'ı yazdırmasın" dedi.

Ardından programda Zonguldak Atatürk Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan orotoryum gösterisi sergilendi. Daha sonra şiir, resim ve komposizyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta İstiklal Marşı'nın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement