Karamık Gölü sazlık alan yangınını sümüklü böcek toplayanların çıkardığı iddiası - Son Dakika
3.Sayfa

Karamık Gölü sazlık alan yangınını sümüklü böcek toplayanların çıkardığı iddiası

Karamık Gölü sazlık alan yangınını sümüklü böcek toplayanların çıkardığı iddiası Olayın görgü tanıkları bin dekarlık alanının zarar gördüğü yangını sülükçülerin çıkardığını öne sürdü Sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı...

25.09.2021 17:53  Güncelleme: 20:19

Karamık Gölü sazlık alan yangınını sümüklü böcek toplayanların çıkardığı iddiası

Olayın görgü tanıkları bin dekarlık alanının zarar gördüğü yangını sülükçülerin çıkardığını öne sürdü

Sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamık Gölü sazlık alanında çıkan ve kısa sürede büyük bir alana yayılan yangında yaklaşık bin dekarlık bir alanın zarar gördüğü yangını gördü tanıkları sümüklü böcek toplayanların çıkardığını iddia etti.

Yangın öğlen saatlerinde Karamık Gölü'ne kıyısı bulunan Bulanık köyü yakınlarındaki sazlık alanda meydana geldi. Rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın bir anda büyük bir alana sirayet etti. Yangına Afyonkarahisar İl Orman Müdürlüğü'ne ait ekipler arazözler ile müdahale etti. Yangının devam ettiği bölgede olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılınçeken Köyü Muhtarı Musa Kahraman, yangının öğlen saatlerinde sabotaj sonucu çıktığını öne sürerek, "Hayvan otlatan çobanların söylediğine göre yangını sülükçüler çıkarmış. Yaklaşık bin dekar bir alan yandı, fazlası vardır eksiği yoktur" diye konuştu.

Olayın görgü tanıklarından Şaban Kızgın isimli köy sakini ise yangını çıkaranı gördüklerini fakat tanımadıklarını kaydederek, "Şahıs büyük bir ihtimalle sülükçüydü. Biz o esnada hayvanların başında sayım yapıyorduk. Öğlenden bu yanan 4 köyün arazisi yandı. Burada hayvanların yediği otlar ile kamışlar yandı" dedi.

Bölgede başlatılan yangın söndürme çalışmaları devam ederken, jandarma ise olayla ilgili inceleme başlattı.

Karamık Gölü sazlık alan yangınını sümüklü böcek toplayanların çıkardığı iddiası
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Karamık Gölü sazlık alan yangınını sümüklü böcek toplayanların çıkardığı iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement